USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Переважна частина об’єктів культурної спадщини Волині – безпаспортна

16 Грудня 2008 12:12
Виконувати вчасно і в повному обсязі заходи із паспортизації об’єктів культурної спадщини Волині чиновникам профільного управління облдержадміністрації не дозволяє фінансування. На цьому 15 грудня наголосив під час засідання Волинської ради церков заступник начальника управління культури і туризму ОДА Василя Ворона, звітуючи про стан виконання програми паспортизації об’єктів культурної спадщини в області на 2003-2010 роки, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За інформацією пана Ворона, на Волині є приблизно 5 сотень об’єктів культурної спадщини. Із них 226 – пам’ятки дерев’яної сакральної архітектури. Саме їх у найближчі 2 роки необхідно паспортизувати 180 об’єктів. Однак провести вчасно і в повному обсязі необхідні роботи не дозволяють недофінансування й інфляційні чинники (в результаті чого зростає вартість оформлення документів на пам’ятку архітектури).  Окрім того, складність робіт і в тому, що Волинь має на своїй території кілька різновидів церков.
Тішить пана Ворона інформація про те, що департамент містобудування Луцької міськради має намір здійснити паспортизацію 120 об’єктів культурної спадщини Луцька, із яких 20 – культові об’єкти.
Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк, у свою чергу, звернув увагу присутніх  на той факт, що до ОДА  надходить значна кількість заяв та звернень від релігійних організацій щодо передачі їм у власність об’єктів культурної спадщини: «Оскільки цьогоріч Президент України підписав закон, який передбачає здійснення охорони  сакральних пам’яток, то, на мою думку, проблем тут не виникатиме», – підкреслив він.
Довідково:
Три пам’ятки дерев’яної сакральної архітектури – церкви – Волинь втратила останнім часом через пожежі. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus