USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Перші ознаки вагітності: явні та неявні*

2 Серпня 2022 09:00
Звичайно, ознаки вагітності загальновідомі: великий живіт, нудота вранці та дивні смакові уподобання. Але насправді, коли це трапляється з нами, ми губимося і не знаємо, на що звернути увагу.

Нині вже не так важливо, чи добре ви знаєте симптоми вагітності, адже є досить точна рання діагностика: аптечні тести, аналіз крові на ХГЛ та УЗД. Проте є низка симптомів, які варто знати – хоча би, щоб зрозуміти, що настав час сходити в аптеку по тест або позапланово нанести візит гінекологу.

Найчастіші ознаки

Ви підозрюєте, що вагітні чи сподіваєтесь на це? Тоді зверніть увагу на такі симптоми.

Відсутність менструації. Якщо минув тиждень від очікуваної дати, а менструація не приходить, можливо, ви вагітні.

Чутливість до запахів. Деякі запахи раптом стають неприємними до нестерпності, інші цілком звичайні, навпаки, починають дуже подобатися.

Нудота, ранкова чи вечірня. Насправді нудити може будь-коли, але з дивною регулярністю.

Підвищена чутливість та збільшення молочних залоз. Чутливість настільки сильна, що спричиняє дискомфорт, неприємною може стати навіть тканина бюстгальтера або вода, що ллється на груди у душі.

Підвищена стомлюваність та сонливість. Ви виявляєте, що спите набагато більше, ніж зазвичай.

Прискорене сечовипускання. Як і попередні симптоми, воно пов'язане з гормональною перебудовою організму.

Інші ознаки вагітності

Наступні симптоми вагітності зустрічаються рідше.

Лабільність настрою. Під впливом гормонів емоційний стан стає нестійким, піднесений настрій швидко змінюється пригніченим, і те й інше виникає без особливих причин.

Збільшення живота. Це ще не ріст живота через плід, а лише здуття, як у певні дні менструального циклу.

Невеликі кров'яні виділення. Це так звана імплантаційна кровотеча, тобто виділення крові, пов'язане з прикріпленням яйцеклітини в стінку матки.

Незначна болючість внизу живота, спазми.

Відраза до певних продуктів, зміна апетиту. Як правило, апетит посилюється, але може навпаки зменшитися аж до відрази до їжі, особливо при частих нападах нудоти.

Закреп. Головна причина – вплив гормонального фону, що змінюється, на функцію кишківника.
Наскільки правдивими є симптоми?

Не всі ці симптоми, зокрема відсутність менструації, є специфічними для вагітності, а деякі вагітні не помічають у себе нічого з перерахованого. Остаточну відповідь дасть аналіз на ХГЛ або візит до гінеколога.

* Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я, перед прийомом медпрепаратів або застосуванням процедур обов’язково проконсультуйтесь з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юлія Показати IP 17 Листопада 2022 22:18
Досить довго не виходило завагітніти, тому прислухалася та придивлялася до кожного симптому. І навіть коли зробила тест на вагітність, не повірила, що він правдивий. Тільки після підтвердження вагітності на УЗД у клініці ЦСМ (це у Білій Церкві), заспокоїлася. До речі, гарна клініка https://klinika-bilacerkva.com.ua/ultrazvukove-doslidzhennia-uzd/ тут можна зробити будь-яке УЗД і коштує досить недорого - 500 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus