USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Після повернення з-за кордону ухилянтів чекатимуть юридичні проблеми, – Подоляк

18 Вересня 2023 19:02
Радник Офісу президента Михайло Подоляк пообіцяв, що громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з «юридичними проблемами» після повернення додому.

Про це він говорив під час ефіру з російською опозиціонеркою та публіцисткою Юлією Латиніною, передає ТСН.

За його словами, щодо втікачів, які придбали фіктивні довідки і виїхали за кордон, будуть судові рішення, оскільки такий документ «є проявом корупційної дії».

«На основі цього треба буде звертатися в суди тих країн, де вони перебувають як біженці з певними юридичними статусами, щоб їм це скасували, і в судах цих країн довести, що ця людина отримала довідку не належним чином», – зауважив Михайло Подоляк.

Водночас він визнав складність юридичної процедури екстрадиції ухилянтів з країн Заходу, де вважають, що людина має право боятися воювати, тому вважає, що в такий спосіб на масове повернення цих людей сподіватися не варто.

«Але будуть реєстри людей, які отримували фіктивні довідки, і тоді в них будуть проблеми вже при поверненні до України, будуть йти юридичні процедури. Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми – будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну, тощо», – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив про юридичні підстави, які дозволяють повернути з-за кордону військовозобов’язаних чоловіків, які виїхали з України, купивши довідки у корумпованих посадовців військово-лікарської комісії (ВЛК).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
CHALLENGER 2.5 Показати IP 18 Вересня 2023 19:24
Пiсля закiнчення цього дурдому за себе нехай переймаеться. От кого кого, а його чекають юридичнi проблеми.i не тiльки юридичнi.хiба,що злиняе. Соросятко.
Анонім Показати IP 18 Вересня 2023 19:48
Тільки юридичні)) Розстріл потрібно вводити в систему покарань
Кулявлоба? до Анонім Показати IP 19 Вересня 2023 06:51
То ти?! Як там сонячна флорида?
Всезнайко Показати IP 18 Вересня 2023 19:53
Значить, не повернуться. А подоляк забув, як з януковичем по пеньках стрибав?
123 Показати IP 18 Вересня 2023 20:40
Діти данілових і інших чиновників теж матимуть проблеми, клоуне ти продажний? Звідки ти на світ Божий виповзло.....
Клава Показати IP 18 Вересня 2023 21:40
Це сигнал для прийняття остаточного рішення тим, хто ще сподівався зв'язати своє майбутне з батьківщиною. Будуть відбудовувати своє життя і своїх близьких в тих країнах де опинилися...
123 до Клава Показати IP 19 Вересня 2023 11:31
Справжні Українські Чоловіки воюють з кацапською ордою або підтримують своєю працею економіку України, щоб їхні родини жили на своїй рідній Українській землі і не гасали по земній кулі в пошуках кращої долі, справжні українські сцикуни-перебіжчики можуть і надалі лишатись за кордоном, в майбутньому такий батько не навчить свою дитину бути патріотом своєї країни та навіть тієї країни, яка прихистила його.
Отакої Показати IP 19 Вересня 2023 07:36
Не потрібно пересмикувати,посилаючись на якогось подоляка,данілова чи веніславського,це одиниці.А втікачів-ухилянтів під час війни сотні тисяч і відповідальність прийдеться нести.Всі бази даних вже вводяться і будуть доступні МОУ.І не зможете вїхати в Україну ніколи,інакше буцигарня.Так що тіштесь і "насолоджуйтесь"мирним життям в ЄС,поки...
:D до Отакої Показати IP 19 Вересня 2023 11:45
Льодяник шановний візьміть собі великий. І насолоджуйтеся і далі мріями.
не так до отакої Показати IP 19 Вересня 2023 17:38
Не пересмикування. Йдеться про те, що вказані люди не мають права посилати на передову моїх і ще чиїхось дітей, поки їхні відсиджується по закордоах. Можливо, ви їм вірите, я - ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus