USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Після виборів про заплановане будівництво школи на Волині забули?

5 Березня 2013 13:46
Після виборів волинська влада «забула» про будівництво школи у селищі Головне.

Так, перед виборами в Україні дуже часто з’являються різноманітні ініціативи – чи то від кандидатів у депутати, чи від владних інституцій різних рівнів, - розповідає голова Любомльської районної організації ВО «Свобода», депутат Любомльської районної ради Микола Сушик.

«Все це робиться з метою викликати у громадян запаморочення дієвістю влади, яка несподівано «згадує» про проблеми народу. От і в селищі Головне Любомльського району за місяць до виборів у Верховну Раду України чиновники раптово вирішили розпочати гарну справу – будівництво нової школи. Хоч і не можна стверджувати, що це була нова ініціатива чи потреба, але реалізовувати її чомусь можновладці задумали саме у гарячу передвиборчу пору», - зауважив Сушик.

За його словами, в селищі раніше планували побудувати новий дитсадок, який також потрібен, оскільки старий перебуває в аварійному стані. Зробили відповідну документацію (більше 40 тисяч гривень витратила селищна рада) і виділили кошти на початок будівництва. Але гроші сільрада змушена була перевести назад із запевненням, що у селищі натомість буде будуватися нова школа.

«Люди нібито і не заперечували, хоч і садочок, може, ще більш необхідний, але школа теж потрібна. Тим більше, за проектом передбачалося спорудити сучасну школу на 600 місць, в якій є все необхідне для навчання у одному приміщенні, на відміну від старої школи, де діти туляться в шести старих непристосованих приміщеннях без нормального спортзалу, майстерні, навіть туалету. Хай будують, побачимо чи дотримають слова, - говорили мешканці селища», - розповів «свободівець».

Починалося, мовляв, все якнайкраще. В переддень початку будівництва поспішно зрізали частину колишнього колгоспного яблуневого саду. Закладати капсулу прибув голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, місцеві чиновники, ну і, як годиться у виборчий період, провладні кандидати у депутати. Все відбулось урочисто, освятили місце, задіяли учасників художньої самодіяльності.

«Борис Петрович обіцяв, що поки буде при владі, то школа будуватиметься, хоча потім натякнув, що це залежатиме від результатів виборів. Запевняв, що все в нас відбувається планово. Чиновники навіть короткі терміни вказували. Що ж то за плани такі? Але практично відразу після виборів роботи були згорнуті, а вагончик робітників забрали. В деякі дні виїжджав малий трактор, створюючи видимість якоїсь нібито роботи на об’єкті. На тому все і завмерло», - додав Сушик.

Загальна кошторисна вартість будівництва нової школи у селищі Головне – 41 мільйон гривень. Минулого року 1 мільйон виділив район: 300 тисяч пішло на виготовлення проектно-кошторисної документації, 700 тисяч були передані в область. «Цих грошей і на фундамент далеко не вистачить, проте навіть з тих коштів зуміли освоїти трохи більше 100 тисяч, хоч місцеві чиновники на сесіях райради запевняли, що гроші використати зможуть. Та не так сталося, як гадалося», - додав Сушик.

«Те, що будівництво розпочато, звісно добре. Та й людям, за великим рахунком, байдуже, хто побудує школи, якби будували і обіцянок дотримувались. Але наразі все виглядає зовсім по-іншому. Влада перед виборами попіарила себе і своїх кандидатів в депутати, хоч це їм мало допомогло. Регіонали набрали невеликий відсоток, а в окрузі переміг представник опозиції, свободівець Євген Мельник. Цей факт і називають основною причиною зупинки будівництва. Очевидно, після виборів будівництво школи стала нецікавим для влади. Для громади ж залишились глибокі ями, котловани і викорчуваний яблуневий сад. Коли та школа побудується, зараз ніхто не скаже. В результаті нормальних ні школи, ні дитсадку селище не має і невідомо, коли буде мати. Мабуть, потрібно чекати нових виборів, на яких люди навряд чи будуть вірити обіцянкам-цяцянкам від Партії регіонів та її волинських місцевих функціонерів», - припустив Микола Сушик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
він Показати IP 5 Березня 2013 15:01
Мельник збудує
Любомльчанин Показати IP 5 Березня 2013 18:58
Мельник хоч і не збудує (поки що - бо уся виконавча влада в руках регіонів) - за те хоч не вкраде
Сам Показати IP 6 Березня 2013 07:48
Климчук, щоб отримати "проценти" на Волині для ригів, багато чого наобіцяв - головне пустити "пиль" в очі - "електорат" все проковтне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus