USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

По смерті Єлизавети портрет короля Карла III з'явиться на грошах та марках Британії

9 Вересня 2022 23:24
З приходом до влади у Великобританії нового монарха – короля Карла III – в країні необхідно буде змінити купу елементів повсякденного британського життя, починаючи від національного гімну та валюти й закінчуючи поштовими марками.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Зокрема зазначають, що зі смертю королеви Єлизавети II 8 вересня британцям потрібно буде швидко пристосуватися до того, щоб бачити обличчя короля Карла III на національних символах.

«Враховуючи довге правління королеви, мало хто зазнав зміни режиму. Важко кількісно оцінити вплив зміни портрета монарха», – зазначив член Ради британського нумізматичного товариства Домінік Чорні.

Як запевнив керівник Банку Англії Ендрю Бейлі, нинішні банкноти із зображенням королеви залишаться законним платіжним засобом. Разом з тим, Королівський монетний двір Великобританії випустить нову монету зі сходженням принца Чарльза на престол.

«Схвалення нових монет вимагає часу», – зазначив фахівець з древніх монет.

За часів правління Єлизавети зображення її профілю було звернено вправо. Профіль Чарльза як нового монарха, ймовірно, буде перевернутий і звернений вліво, відповідно до традиції, що бере початок у 1600-х роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus