USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Почаївська чудотворна ікона Божої Матері прибула з Волині до Києва

14 Вересня 2009 14:26
Почаївську чудотворну ікону Божої Матері привезли до Києва у рамках урочистостей з нагоди 450-річчя її перенесення на Волинь. Про це 14 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Віруючі зустріли чудотворний образ на Залізничному вокзалі і хресним ходом пронесли до Києво-Печерської лаври. Хід зі святинею пройшов центральними вулицями столиці. За оцінками правоохоронців, у хресному ході взяли участь приблизно 10 тисяч осіб.
У Києво-Печерській лаврі Почаївську ікону зустріли предстоятель Української православної церкви Митрополит Володимир і духівництво. Перед Успенським собором відслужили молебень, після якого ікону перенесли в Трапезний храм, де всі охочі могли прикластися до неї.Після закінчення молебня, у своєму зверненні до присутніх, Митрополит Володимир висловив сподівання, що перебування Почаївської ікони Божої Матері в різних куточках України допоможе подолати церковний розкол та об`єднає український народ. «Сьогодні Сама Цариця неба і землі прибула до Києва, щоб разом з нами прославити Її сина і (віруючі мали можливість) помолитися один за одного. У нас є Матір Божа, і в нас є чудотворна сила, яку Їй дав Господь», – сказав Митрополит Володимир.Близько опівночі в Трапезному Храмі відбулася літургія з молебнем і читанням акафісту Почаївській іконі Божої Матері. Цією ж ночі безцінну реліквію перенесли в Храм Усіх святих, який знаходиться на місці будівництва кафедрального собору Христового .
Як повідомили в прес-офісі УПЦ, щодня о 9.00 у цьому храмі розпочинатиметься Божественна літургія, після якої перед Почаївською іконою Божої Матері служитимуть молебень. Також молебень з акафістом Пресвятій Богородиці служитимуть о 14.00, 16.00, 18.00. Ікона пробуде в Києві до 21 вересня. За інформацією УНІАН, 22 вересня чудотворну ікону повезуть до Канади, де до неї зможуть прикластися віруючі в Торонто, Монреалі, Оттаві, Ванкувері, Калгарі, Едмонтоні, Ріджайні і Вінніпегу. 11 жовтня Почаївська ікона повернеться до Києва в Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, а з 15 жовтня розпочнеться Всеукраїнський хресний хід по Україні. Перед тим, як повернутися в Почаїв, святиня побуває в Москві. Довідково:
Чудотворна Почаївська ікона Божої Матері – одна з найбільш шанованих православною церквою. Зберігається в Почаївській лаврі (місто Почаїв Кременецького району Тернопільської області).Ікона написана масляними фарбами у візантійському стилі на дошці з липи. Вона зображає Матір Божу до пояса з Богодитям на правій руці. Також на іконі зображені святі: пророк Ілля, мученик Мина, першомученик Стефан, преподобний Авраамій. Знизу – святі жінки: Параскева, Катерина, Ірина-діва.Згідно з переказом, оригінал ікони ніколи не повинен покидати межі обителі. У поїздках і хресних ходах за межами Почаївської лаври бере участь чудотворна копія ікони, яка датується тим же часом, що й оригінал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus