USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Подробиці операції в Донецькому аеропорту

22 Січня 2015 11:58
Перші подробиці операції в Донецькому аеропорту розповів радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков. З його слів, сили АТО закріплюються вздовж паркану з північного боку Донецького аеропорту, в Пісках, Опитному, Водяному, йдуть бої. Про це інформує Українська правда.

З його слів, "утримувати термінали не було сенсу". "Наприклад, в новому терміналі вже немає чого утримувати. Усередині не було жодної міцної стіни. Осколки прошивали його термінал наскрізь", - розповів Бірюков. - "Наші тримаються в Пісках і північніші смуги: Опитне, Водяне".

Бірюков також розповів деякі подробиці операції, яка почалася в неділю в районі Донецького аеропорту. Як відомо, її метою було "вітиснути" бойовиків від аеропорту. Зі слів Бірюкова, в неділю після початку операції бійцям вдалося зайти в Веселе. "Вони дійшли до Метро, навіть заскочили в старий термінал, але не втрималися", - розповів він.

Зі слів речника, на папері був красивий план операції. Але проблема в тому, що він пишеться там, звідки не видно, що БТРи не їздять, механіки відмовляються їхати.

У той же час один з "кіборгів" розповів, що операції завадило те, що бойовики заволоділи рацією бійців і чули абсолютно всі переговори. "Кілька днів тому бойовики знайшли в терміналі нашу радіостанцію, яку один з бійців просто впустив під час бою. І останні три доби вони нас чули. Переключитися можна було, й ми це зробили відразу, як дізналися. Але перемкнути можна тільки ті радіостанції, які можна перепрошити. А ті, які все ще працювали в терміналі, перепрошити неможливо, адже її для цього до комп'ютера треба підключати" , - зазначив боєць.

"Тоді, коли взяли офіцера з 93-ї бригади й інших полонених, вони чули переговори, вони готувалися, чекали", - додав також боєць. Водночас виконувач обов'язків керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що сили АТО утримають деякі об’єкти на територію Донецького аеропорту. "За станом на цю хвилину триває бій. Відомо про шістьох загиблих з кіборгів. Але думаю, що цифра буде збільшуватись", - сказав він. "Сили АТО за злітною смугою і на кількох об’єкта на території Донецького аеропорту. Там вони ще чинять опір, їм надається підтримка", - сказав Селезньов. Бійці тримали аеропорт 242 дні під щільними обстрілами бойовиків та російських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Січня 2015 13:01
Газ в раду, це буде перемога! Поросенко на мангал! Яйценюх в прах и пух!
11 для загального ро Показати IP 22 Січня 2015 13:33
коментар було видалено
Просто Показати IP 22 Січня 2015 13:42
неможливо виразити словами всі почуття які переповнюють по відношенню до цих хлопців "кіборгів". ГЕРОЇ! якісь вже просто нереальні, надприродні, бо неможливо пояснити вашу силу, мужність, незламність. Низький земний уклін живим і вічна пама"ять і слава полеглим.
Volynyaka Показати IP 22 Січня 2015 14:03
Обстоятельства, которые привели к сдаче аэропорта, изложил в своем "Фейсбуке" известный волонтер Георгий Тука. "Руководством Генерального штаба во главе с генералом Муженко была разработана войсковая операция, суть которой сводилась к следующему: наши ребята должны были нанести фланговый удар и отбросить врага вглубь на 3-4 км. Такой удар предполагал превращение Аэропорта из точки разграничения в тыловой объект... Первую часть задачи наши ребята выполнили успешно: враг был отброшен и информация о том, что бои переместились в Донецк, соответствовала действительности. Однако... Территорию или объект мало захватить. Главное - удержать его. А вот с этой задачей нашим парням справиться не удалось", - написал он. Причин Тука называет несколько, подчеркивая, что это исключительно его точка зрения. "Например, из 10-ти бтров до точки "х" смогли добраться два. Остальные встали ввиду поломок. Из 10 танков - два. Густой туман. Видимость 20 метров. Враг легко подавил связь (как мобильную, так и радио). Средств наблюдения и корректировки в условиях плохой видимости нету. Вот в таких условиях оказались наши парни. Им не оставалось ничего иного, как отступить. А у них "на плечах" в здание вошли террористы. Сложилась ситуация, когда на третьем этаже и на первом - враг, а на втором - наши", - отметил Тука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus