USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Поетичний марафон пройшов вулицями Луцька. ФОТО

25 Серпня 2013 20:47
Проспект Волі та вулиця Лесі Українки стали майданчиком для учасників марафону вуличної поезії, який організувало культурне об’єднання «100 Вт».

З Днем міста вітали лучан поети під час «Марафону вуличної поезії», що відбувся 25 серпня.

Участь у заході міг взяти кожен охочий, зареєструвавшись на сторінці культурного об’єднання «100 Вт» у соцмережі. Передбачали, що поети проїдуть маршрутами №15 та №15а, декламуючи у салонах автобусів поезію. Однак, через обмеження руху громадського транспорту проспектом Волі та зміну маршрутів, організатори вирішили змінити формат заходу. Поети вирушили пішки проспектом, зробивши першу поетичну зупинку поблизу пам’ятника Тарасу Шевченкові. Свої вірші декламували організатор дійства Володимир Столярчук, поетеси Марина Романюк та Катерина Пташка. Першими пролунали поетичні рядки на патріотичну тематику, серед яких вірш Марини Романюк «Україна».






Після цього, поети вирушили до зупинки навпроти комплексу «Гранд Волинь». Дорогою організатор марафону Володимир Столярчук вітав лучан та гостей міста зі святом та закликав покращувати демографічну ситуацію в Україні. На зупинці громадського транспорту, окрім нього, поезію декламувала Олександра Ватащук.






Після другої поетичної зупинки поети попрямували іншим боком проспекту у зворотному напрямку. Втретє читали поезію на зупинці навпроти гімназії №4. Декламаторами виступили Марина Романюк та Олександра Ватащук.




Після короткого виступу перед нечисельною публікою, учасники марафону вирушили до місця, де відбулася друга частина дійства.




Продовжили марафон на Книжковому пасажі, що на вулиці Лесі Українки. Першою ліричну поезію зачитала Катерина Пташка.





Оксана Ганущак розпочала декламацію з громадянської лірики.





Продовжився марафон ліричним виступом Анни Єкименко.




Після неї декілька віршів прочитав Володимир Столярчук. Один із них, зі слів поета, був написаний під враженням від зустрічі інтелектуального клубу «Зрозумій мене». Він присвячений порозумінню між усіма людьми, у тому числі й тими, хто має вади слуху. Інший вірш автор присвятив Лесі Українці.




Ярослав Дубина продекламував емоційний та патріотичний вірш.




Музичне вітання для лучан підготував виконавець авторської пісні Юрій Щербик. Він виконав композицію присвячену Луцьку. Почувши звуки гітари, глядачі почали активно збиратися поблизу Книжкового пасажу.




Продовжилась друга частина марафону вуличної поезії виступом Аліни Подерні.



Під час заходу читали не лише україномовну поезію. Так, Анатолій Слободенюк продекламував вірш відомого російського поета Сергія Єсеніна.



Лунали також вірші сучасних українських поетів, наприклад, Сергія Жадана «Жінка», який продекламувала Анна Огурцова.





Дана Франчук виступила з ліричним віршем про свою душу, а ще - про лесбійське кохання.




Особиста лірична поезія Вікторії Михальчук завершила виступи зареєстрованих напередодні поетів.





Під час другої музичної паузи Юрій Щербик виконав пісню, яка націлена проти пивного алкоголізму та засилля реклами алкоголю. Після його виступу відбулася завершальний етап марафону вуличної поезії – вільний мікрофон. Випробувати себе у ролі декламатора міг кожен із глядачів дійства.




Вірші про кохання також читала й Олена Пастрик.




Ярослава Блискавиця подарувала лучанам вірш-заклик до українців та інтимну лірику.



До заходу долучилися і представники поважного віку. Тетяна Гаць виконала авторську пісню-гімн Луцька.



Останнім декламатором була Любов Ярощук, яка декламувала свій улюблений вірш Ліни Костенко.



Саме цитатою із творчості відомої української поетеси «будьте взаємно красивими» підсумував захід Володимир Столярчук. Привітавши лучан та гостей міста з Днем народження Луцька, він побажав, щоб у їхніх серцях і душах панували ласка та любов.

Щодо поетичних читань у громадському транспорті, організатор марафону пообіцяв, що дійство такого формату неодмінно відбудеться у найближчі місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Навігатор Показати IP 26 Серпня 2013 00:32
Дівчинка з віршем про лесбійське кохання - ТАЛАНТІЩЕ!!! Де і коли її можна почути наступного разу?
Навігатору Показати IP 26 Серпня 2013 00:41
Ось її паблік у ВК) http://vk.com/ugly_thought
валеро Показати IP 26 Серпня 2013 06:41
ну ви мене вибачайте, але схожу на клуб анонімних письменників. самі для себе вірші читаєте. як ви не зрозумієте, що така писанина яку ви пишете, пишуть 50% молодих людей.
Це хоч щось) до валеро Показати IP 26 Серпня 2013 14:37
Ці ж люди не просять називати їх геніями сучасної української літератури. Але вони хоч щось роблять і організовують дозвілля молоді. Вони запрошують тих же класних сучасних сучасник авторів, наприклад Лазуткіна, і тд. І на їх заходи приходить до 50 людей. По-моєму, це трошки краще, ніж сидіти в центрі міста і дудлити пиво))) Але кожном своє ;)
анонімус до Це хоч щось) Показати IP 26 Серпня 2013 20:10
йдіть краще слоника розмальовуйте, творчі такі. це хоч мовчки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus