USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Погромників виставки «Волинська різанина…» виправдали в суді

9 Квітня 2010 17:07
Понад десять годин тривав у Києві суд над «свободівцями», затриманих учора в Українському домі під час погрому скандальної виставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА».

Шевченківський районний суд Києва після засідання закрив справи про адміністративні правопорушення стосовно представників ВО «Свобода», затриманих вчора в «Українському домі». Всі вони звільнені прямо в залі суду, - пише Gazeta.ua .

Як повідомляє прес-служба «Свободи», тепер вже «громадські діячі та журналісти звернуться до суду з позовом до правоохоронців, які проводили протиправні затримання і перешкоджали виконанню професійних обов'язків».

На думку партійців, під час інциденту в «Українському домі» правоохоронці порушили статтю 5 Закону «Про міліцію». Відповідно з нею, при затриманні зобов’язані представитися, зачитати п’ять статей Конституції України і озвучити звинувачення.

За версією ВО «Свобода», вчора міліція прямо на прес-конференції необґрунтовано затримала заступника голови партії Андрія Мохника і близько десяти активістів «Свободи».

«Сьогодні (8 квітня - ред.) напередодні прес-конференції, яку проводив з нагоди відкриття виставки народний депутат Вадим Колесніченко та поляки, ми прийшли і зачитали нашу заяву. Ми розцінюємо цю виставку, як кримінальний злочин», - сказали вчора активісти.

«Народний депутат Вадим Колесніченко наказав міліціонерам вивести із зали всіх, хто оприлюднив дані речі. Люди стали скандувати «Ганьба». Невідомі в цивільному підскочили до Мохника, до інших, штовхнули Героя України Левка Лук’яненка... Мохника і Ігоря Мірошниченка виштовхали з залу... Все це відбувалося без пояснень...

Людей на вулиці били по нирках, по печінці. Жодних пояснень про підстави, чому їх спочатку вивели із залу, а потім затримали, не було. Всіх доставили в райвідділ...», - розповів керівник прес-служби «Свободи» Юрій Сиротюк.

У свою чергу нардеп Вадим Колесніченко заявив, що представники «Свободи» прийшли на прес-конференцію з нагоди відкриття виставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА» під виглядом журналістів, порушували громадський порядок.

«На них подіяло весняне загострення, як на всіх психопатів. Їм потрібно лікуватися. Для початку їх помістили в камеру попереднього затримання», - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
маруся Показати IP 10 Квітня 2010 11:07
ось тепер - ВСЕ!хана
slav Показати IP 18 Вересня 2013 03:24
Якщо відійти від польських подвійних стандартів, то поляки вчинили геноцид українців. Геноцид українців поляками у фотографіях: history-ukraine.livejournal.com/23516.html Михайло Подворняк та Тарас Бульба-Боровець, яких цитують польські історики, як об'єктивних свідків тогочасних подій, писали у своїх спогадах, що нерідко польська шуц-поліція за кожне знищене польське село спалювала п'ять українських сіл та вбивала їхніх жителів. Це без врахування вбивств українців, вчинених АК, БХ та інших польських формувань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus