USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ремонтуватимуть дорогу на Набережній

29 Червня 2017 12:40
Оскільки дорога побудована на будівельному смітті та торфах, у департаменті ЖКГ планують перемолоти існуюче покриття, уклавши на нього новий асфальт.

Про це йшлося під час 26 сесії Луцької міськради 29 червня.

Депутат Анна Мовяк запитала, чому знята частина дорожнього покриття на вулиці Набережній. З її слів, вулицею наразі неможливо проїхати.

Директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась повідомив, що на вулиці утворилася ямковість після того, як зійшов сніг у березні цього року. Оскільки ямковість становила понад 15 сантиметрів, департамент вирішив здійснити фрезування на 4 сантиметри. Це, з його слів, виключний захід, для того, щоб зменшити ямковість – зробили 10 шурфів на відрізку від Яровиці до Ківерцівської.

Дорога сиплеться через те, що побудована частково на будівельному смітті, а частково на торфах. Модуль пружності дороги подекуди становить 140 кілоньютонів на сантиметр квадратний за норми 400. У Луцьку наразі не беруться зробити заключення щодо дороги, а найдешевшим варіантом може бути рециклінг – машини перемелюють дорожнє покриття, утворюючи моноліт, згори на який кластимуть асфальт. Щодо вартості ремонту, посадовець зауважив, що він може становити загалом до 20 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrew Показати IP 29 Червня 2017 13:53
Блін, зробіть 1 раз дуже якісно і забудьте про ту дорогу, на не найдешевше!
Патріот до Andrew Показати IP 29 Червня 2017 18:14
Оце то додумались?Навіщо перемелювавати будівельне сміття і торф?Просто заберіть те сміття з торфом і викиньте його чим подалі і на тому місці покладіть якісний асфальт щоб наступного року знову не латати дірки!Але це буде не по нашому!Не по українськи!Якщо вони вкладуть якісний асфальт наприклад з гарантією на 5 років то тоді що будуть робити?роботи не буде для людей!А так кожен рік латають-і робота є,і люди зарплату отримують.Дорожники самі не зацікавлені бо просто їм не вигідно з гарантією на пару років вкладати асфальт.Тому вони так і роблять щоб вже на наступний рік в них була б таж сама робота.І так постійно!З року в рік!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus