USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Покарали волинянина, який нацькував свого пса на перехожого

14 Грудня 2015 17:46
Покарати чоловіка, який нацькував свого собаку на випадкового перехожого, штрафом у 8 500 гривень вирішив суд. Таке рішення ухвалила головуюча суддя Єлизавета Агеєва. Про це пише Kowel.com.ua.

«Аналізуючи досліджені в справі докази в їх сукупності, суд вважає, що вина обвинуваченого в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалась особливою зухвалістю, доведена сукупністю досліджених доказів, кваліфікація дій останнього за ст. 296 ч.1 КК України знайшла своє підтвердження», –йдеться у вироку.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував суспільну небезпеку вчинених ним кримінальних правопорушень, в тому числі у стані сп’яніння, а також те, що він добровільно відшкодував заподіяну матеріальну та моральну шкоду, має на утриманні двох малолітніх дітей та вибачився.

Нагадаємо, інцидент трапився ще 20 вересня, десь о 13 години 30 хвилин. Хазяїн, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вигулював без намордника свого пітбультер’єра. Біля залізничного мосту, поблизу перехресть вулиць Фестивальна та Сагайдачного, собацюра раптом вчепився зубами за піджак випадкового перехожого, розірвавши рукав.

Як розповів у суді потерпілий, він ішов у районі залізничного мосту, поблизу станції Ковель. Згодом побачив, що назустріч прямує чоловік із собакою на повідку, яка була без намордника. Проходячи повз нього, потерпілий відсторонився і відчув, як щось шарпонуло за рукав. Побачив, що собака його пошкодила.

Відтак, жертва звернулася до чоловіка з приводу відшкодування шкоди, але той поводив себе зухвало, розмахував руками, при цьому пес дуже гарчав.

Коли ж потерпілий намагався порозумітися з приводу завданих збитків із супутницею п’яного собаковода, той раптово зняв собаку з ошийника та нацькував на нього.

Перехожий захищався від пітбультер’єра, який намагався схопити його за груди, і таки зробив один укус в область середньої третини правого передпліччя, що відноситься, згідно висновку судмедексперта, до категорії легких тілесних ушкоджень.

«Особисто бачив, як собака схопила потерпілого за рукав піджака, чув словесну перепалку між ним та обвинуваченим з приводу збитків та підтверджую, що останній навмисно нацькував собаку, попередньо знявши з її ошийник», – підтвердив на судовому засіданні свідок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Такі да! Показати IP 14 Грудня 2015 18:00
Собаку і господаря усипити.
554 до Такі да! Показати IP 15 Грудня 2015 06:47
За кордоном це прирівнюють до нападу з вогнепальною зброєю. В нас адекватні люди не тримають таких псів, а як тільки ідіот так відразу заводить або підбуля або стафа...
11 до Такі да! Показати IP 15 Грудня 2015 08:30
тільки господаря...пес тут при чім
Ас Показати IP 14 Грудня 2015 18:06
Пітбультеєр і стафор це самі агресивні собаки потрібно щоб власника цього пса теж покусала така сама собака бажано до полусмерті
Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 18:26
собака не причом, всі питання до хазяїна ...+ намордник де був?
Ас до Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 19:21
Це всерівно якби я у Вас вистрелив з рушниці і говорив до чого тут я це рушниця стрельнула сама
121 Показати IP 14 Грудня 2015 19:04
а чого ч.1 ст.296 ККУ а не ч.4 ст.296 ККУ. бійцівський собака, який виконав команду фас - слід розцінювати як предмет, спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень, відповідно йому не штраф треба була присудити а позбавлення волі на строк від трьох до семи років
124 Показати IP 15 Грудня 2015 02:15
в англіі такі породи заборонені з 1992р. а в німеччині собак бійцівських порід в житловій зоні чи громадських місцях поліціант пристрелить БЕЗ ПОПЕРЕДЖЕННЯ !
Пастор Шлаг Показати IP 15 Грудня 2015 21:09
немає намордника - пса на мило !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus