USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На межі: показали, в яких аварійних умовах навчаються діти сільської школи на Волині

8 Квітня 2016 17:34
У маленькій тісній кімнаті відчувається волога, на стінах - сліди від дощу. Щодня, приходячи сюди за знаннями, 179 дітей ризикують здоров’ям. Батьки учнів розповідають, що вже двічі замикала електропроводка і спалахувала пожежа. Щоправда, полум’я вдавалося одразу загасити. Гріються діти тут за допомогою пічного опалення. Старенькі грубки постійно доводиться підрихтовувати. Мама одного з учнів розповідає, що в сина алергія на випари від пічного опалення. Удома вони взагалі не палять грубок. А в школі доводиться терпіти.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: У СІЛЬСЬКІЙ ШКОЛІ СТЕЛЯ МОЖЕ ВПАСТИ НА ДІТЕЙ БУДЬ-ЯКОЇ МИТІ

До вашої уваги відеосюжет про те, в яких умовах навчаються діти в Осівцівській школі І-ІІ ступеня Камінь-Каширського району.



Довідково:

«На межі» – новий соціально-інформаційний проект

Інформаційне агенство Волинські Новини у партнерстві з Волинською обласною регіональною парторганізацією політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» розпочинає новий соціально-інформаційний проект «НА МЕЖІ».

Спільно з депутатами від УКРОПу ми відвідаємо соціальні заклади області, які потребують реконструкцій, добудови чи перепрофілювання. Ми покажемо чиновникам, у яких умовах навчаються наші діти. Ми запитаємо у влади, чому так відбувається і як можна вирішити ці проблеми. Ми поїдемо туди, де освіта, медицина, спорт та культура знаходиться на межі – на межі розуміння, на межі терпіння громади, ба на межі безпечного життя.

«До депутатів від УКРОПу звертається чимало громадян, які розповідають про те, що сьогодні влада часто закриває очі на проблеми в освітній, медичній та культурній сфері, – говорить голова Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов. – На жаль, чимало питань не вирішуються роками, кошти з бюджетів різного рівня використовуються не раціонально. УКРОП детально вивчатиме проблеми громади та спільно з мешканцями шукатиме можливості для їхнього вирішення».

«Практика показала, що висвітлення проблеми чи то ідеї в ЗМІ гарантує реакцію на звернення, проблему або ж ініціативу. Реагує влада, реагують правоохоронні органи, реагують просто небайдужі. Ми прагнемо дати можливість заявити про те, що турбує волинян і, синхронізувавши нашу роботу, таки отримати результат», – додає головний редактор Інформаційного агенства Волинські Новини Альона Трохимчук.

Якщо у вашому селі чи місті, є школа, дитячий садочок, амбулаторія, ФАП, клуб у незадовільному стані, якщо ви втомилися оббивати пороги органів влади, розповідаючи про ці проблеми – повідомте нам за номером телефону:

Редакція ІА Волинські Новини – 068-816-90-46, Волинський УКРОП – 099-637-14-15.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вчитель Показати IP 8 Квітня 2016 18:24
Аварійні класи є і в Луцьку. Старе приіщення школи 13
Поліщук Показати IP 8 Квітня 2016 19:29
Прийде час і люди в селах зрозуміють, що будівництво місцевої школи громадою є не менш важливим аніж будівництво церкви. На перехідний період таке будівництво школи, для прикладу в Соснівці, могло б вестися консолідованим бюджетом - громади і обласної та районної рад. Правда, громади ще не мають належного фінансового потенціалу, однак вони мають землю, ліси та інші ресурси, котрі можуть бути задіяні для будівництва шкіл.
axabnrg Показати IP 28 Квітня 2016 11:26
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики»: http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus