USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Поховали у День добровольця: Підгайцівська громада попрощалася з Володимиром Матрунчиком

15 Березня 2023 14:25
У Підгайцівській громаді віддали останню шану загиблому військовослужбовцю, мешканцю села Піддубці Володимиру Матрунчику. Поховали Героя 14 березня на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Про це повідомили на сайті громади.

Вранці тіло Володимира привезли до батьківської хати у Піддубці. Його зустрічали усім селом – діти та дорослі, з квітами та прапорами, на колінах уздовж усього шляху до рідного порога.

Службу за упокій душі захисника відслужили у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку, куди попрощатися із загиблим Героєм прийшло багато людей – рідні, однокурсники, колеги, знайомі. Приїхали і його колеги та друзі з Києва, адже загиблий до війни останні роки життя мешкав у столиці, очолював проєктну фірму, а до війська пішов добровольцем у травні 2022 року.
Після спільної молитви колона рушила від собору на Театральний майдан, де поряд зі стелою Героям Небесної сотні, під звуки військового оркестру, виконали Гімн України. Після цього рушили на кладовище.
Сотні лучан вийшли на вулицю з офісів, зупиняли та виходили з авто, на колінах проводжали кортеж з загиблим Героєм до місця вічного спочинку. Витирали похапцем сльози перехожі – бо кожна смерть захисників України болить, як особиста втрата.
«Немає більшої любові, як віддати життя за своїх друзів. Попри те, що Володимир не встиг створити сім’ї, народити дітей, його життя продовжуватиметься у поколіннях дітей, заради яких він бажав зберегти Україну цілісною», – такі слова прозвучали із вуст священника під час заупокійної проповіді.

Поховали Володимира Матрунчика у Гаразджі під звуки військового оркестру, залпи почесної варти та спільне виконання Гімну України.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам'ять та шана Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus