USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Поліцейські кінологи показали здібності своїх підопічних

18 Квітня 2016 18:21
Волинські поліцейські продемонстрували можливості залучення спеціально підготовлених собак до пошуку вибухівки, зброї, наркотиків, використання їх у боротьбі зі злочинністю та охороні особливо важливих об’єктів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ НП у Волинській області.

У Кінологічному центрі показали, як треновані собаки долають смугу перешкод, шукають зброю та вибухівку. Спеціально підготовлені вівчарка та спанієль за лічені секунди знаходили відстріляні гільзи та імітатори вибухівки.

Кінологи центру продемонстрували також можливості використання собак під час затримання озброєних злочинців. Нині в центрі перебуває 25 собак.

«Їх залучають для пошуку вибухових пристроїв, наркотичних речовин, охорони важливих об’єктів, а також для пошуку й затримання злочинців. Співробітники кінологічного центру разом із чотирилапими вихованцями несли службу і в зоні антитерористичної операції на сході країни. Собак залучали, зокрема, до розмінування будинків, огляду транспортних засобів на блокпостах», - розповів начальник Кінологічного центру Анатолій Гловацький.

Поліцейські також показали умови утримання та догляду за собаками, розповіли про особливості роботи центру.

Нагадаємо, що кінологічну службу створили в 1996 році. Центр є матеріально-технічною та навчальною базою для організації утримання, розведення, вирощування, ветеринарного обслуговування та підготовки розшукових, патрульно-розшукових, вартових і спеціальних собак з пошуку вибухівки, зброї, наркотиків, й використання їх у боротьбі зі злочинністю, охороні особливо важливих об'єктів.

Протягом січня-березня цього року працівники кінологічної служби ГУ НП у Волинській області здійснили 149 виїздів на місця скоєння злочинів, та допомогли встановити осіб у вчиненні 97 злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus