USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поліцію викликали конкуренти по волонтерству: у Луцьку водій-п’яничка заплатить 34 тис. штрафу

26 Березня 2023 19:43
В обласному центрі Волині судили водія, який вдруге за рік попався п’яним за кермом. Попри те, що керманич заперечував свою вину, його оштрафували на 34 тисячі гривень та на три роки позбавили водійського посвідчення.

Як ідеться у постанові Луцького міськрайонного суду, ввечері 22 листопада минулого року на вулиці Вишенського водій Volkswagen Transporter Дмитро М. керував авто у стані алкогольного сп’яніння.

Від огляду він відмовився у присутності двох свідків. Тож поліцейські кваліфікували його дії за ч.2 ст.130 КУпАП, адже за місяць до цього Рівненський міський суд вже визнавав його винним у п’яному водінні.

Однак водій на суді заявив про свою невинуватість. Відмову від проходження огляду на визначення стану сп’яніння він пояснив тим, що не керував авто, а лише сидів на місці водія. Мовляв, на вулиці було холодно, тому він увімкнув піч автомобіля. Зі слів обвинуваченого, поліцію викликали його сусіди, які ставляться до нього упереджено. Він є волонтером на громадських засадах ГО «Порятунок чотирилапих» та створює їм конкуренцію, оскільки вони також допомагають тваринам у Центрі порятунку «Дейл».

Адвокат обвинуваченого Пащук В.С. просив закрити провадження у справі, вказуючи, що факт керування авто в стані алкогольного сп'яніння працівниками поліції не зафіксовано.

Однак свідки підтвердили, що обвинувачений керував авто. Один із них вказував, що коли він підійшов до Volkswagen Transporter, то з боку пасажирського місця вийшов хлопець, а авто від’їхало на кілька метрів. Коли ж свідок знову підійшов до авто, то побачив, що за кермом сидів п'яний водій. Аби не дати йому можливості їхати далі, він витягнув ключі із замка запалювання.

На переконання суду, вину водія, який кілька разів змінював свою версію подій, також доводять й інші докази.

У підсумку Дмитра М. оштрафували на 34 тисячі гривень та на три роки позбавили водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus