USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Польща передасть Україні 56 САУ Krab на загальну суму $700 мільйонів

7 Червня 2022 23:28
Україна закупить 56 польських самохідних артилерійських установок AHS Krab на додачу до тих 18, які вже передала Польща.

Про це пише УНІАН з посиланням на польське видання TVN24.

Вартість угоди становить близько трьох мільярдів злотих (приблизно $700 мільйонів), Україна стала першим експортним замовником цього типу обладнання. Витрати частково покриє бюджет Європейського Союзу, а частково бюджет України.

Проблемою досі залишається питання боєприпасів, тому що польська промисловість не в змозі робити їх самостійно. Є надія, що США забезпечать наявність боєзапасів для цього типу САУ.

Нагадаємо, що польський уряд анонсував рекордний за останні 30 років контракт на поставку зброї Україні. Україна також підписала контракт зі Словаччиною на закупівлю восьми одиниць САУ Zuzana 2.

Водночас США схвалили передання Україні високомобільні ракетні системи Himars, які можуть вражати цілі на відстані до 70 кілометрів. Борис Джонсон 6 червня анонсував, що Великобританія подарує Україні далекобійні РСЗВ М270. Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес повідомив, що вони даватимуть Україні боєприпаси «у великих масштабах». Дальність ураження РСЗВ М270 – до 80 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus