USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помер американський студент, який у комі повернувся із КНДР

20 Червня 2017 09:14
Американський студент, який був звільнений після більш ніж річного перебування у в’язниці в Північній Кореї і повернувся додому в комі, помер, повідомили 19 червня його рідні, інформує Радіо Свобода.

«На жаль, жахливе жорстоке поводження, якого наш син зазнав у руках північнокорейців, не могло мати іншого результату, окрім печального», – йдеться у заяві батьків Отто Вормбієра.

Президент США Дональд Трамп висловив співчуття близьким померлого.

«Доля, яка випала Отто, поглиблює рішучість моєї адміністрації запобігти подібним трагедіям, що відбуваються з безневинними людьми в руках режиму, що відкидає верховенство закону і елементарну людську порядність», – заявив Трамп.

Очікується, що загибель Отто Вормбієра стане темою переговорів американських і китайських міністрів оборони та закордонних справ, які зустрінуться у Вашингтоні через два дні. США хочуть за допомогою Китаю довідатись, що сталося з Отто Вормбієром, коли він перебував під вартою у КНДР.

Чому 22-річний чоловік впав у кому незабаром після суду з вироком про 15 років каторги за «підривну діяльність», невідомо. Американські лікарі відкинули офіційну версію КНДР про те, що Вормбієр впав у кому, заразившись ботулізм.

Отто Вормбієр, студент з університету Вірджинії, був затриманий у січні 2016 року в перебігу своєї поїздки до Північної Кореї після того, як він, як стверджує Пхеньян, зняв зі стіни у готелі політичний плакат. 13 травня хлопець повернувся до США у стані коми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus