USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Помер легендарний український скульптор Володимир Мельниченко

20 Квітня 2023 13:13
Український художник, скульптор, архітектор Володимир Мельниченко помер у віці 91 року.

Про це у Facebook повідомила спільнота, що опікується збереженням культурної спадщини Володимира Мельниченка та Ади Рибачук, передає УП. Життя.

«Із сумом мусимо сповістити, що Володимир Мельниченко вирушив у засвіти. Йому йшов 92-й рік. Фантастичне життя фантастичної людини добігло кінця. Спочивай з миром, Майстре! Кажуть, то не метеор спалахнув над Києвом учора ввечері, то Ада повернулася забрати свого вічного супутника…» – йдеться в повідомленні.

Про місце і час прощання з Мельниченком буде повідомлено пізніше.

Довідка

Володимир Мельниченко – художник, скульптор, архітектор, заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», почесний член Національної спілки кінематографістів України й Народної академії культури та людських цінностей (США).

Народився 25 січня 1932 року в Києві. У 1950 році закінчив Київську художню школу імені Шевченка, а наступного року вступив до Київського державного художнього інституту, де навчався в майстернях Шаронова, Іржаковського, Яблонської, Трохименка.

Мельниченко творив у архітектурі, скульптурі, малярстві, графіці, фотографії та монументальному мистецтві: мозаїці, кераміці, дизайні, пластичному моделюванні. Працював у творчому тандемі з дружиною, мисткинею Адою Рибачук. Усі свої спільні роботи вони підписували абревіатурою АРВМ.

Серед найвідоміших творів Рибачук і Мельниченка – серія панно в інтер'єрі київського палацу дітей та юнацтва та Центральному автовокзалі столиці, меморіальний комплекс «Биківнянські могили» та «Парк Пам'яті» на Байковому цвинтарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus