USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Помер відомий волинський композитор та викладач, засновник фольклорного колективу «Розмай»

21 Вересня 2020 21:46
Перестало битися серце відомого волинського композитора та викладача СНУ імені Лесі Українки Леоніда Кужелюка.

Про це повідомив Олег Романюк у фейсбуці.

Леонід Кужелюк майже 40 років тому створив та був багаторічним очільником фольклорного колективу «Розмай», який діє на базі СНУ.

«Сьогодні в інші світи відійшов наш Леонід Миколайович Кужелюк. Усі розмаяни молять Господа за упокій Його душі. Спочивайте з Богом, наш дорогий Учителю!!!» – йдеться у дописі.

Леонід Кужелюк відомий тим, що у 1981 році на базі факультету підготовки вчителів початкових класів Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки (нині СНУ імені Лесі Українки) створив фольклорний ансамбль «Розмай».

Леонід Кужелюк відомий тим, що у 1981 році на базі факультету підготовки вчителів початкових класів Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки (нині СНУ імені Лесі Українки) створив фольклорний ансамбль «Розмай».

Колектив популяризує фольклор, зокрема записаний Лесею Українкою на Волині. Багато учасників «Розмаю» керують фольклорними колективами у школах.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛАРИСА Показати IP 21 Вересня 2020 22:01
ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ !!! ДОСТОЙНІЙ ЛЮДИНІ !!!
Галина Показати IP 23 Вересня 2020 22:26
Мала щастя бути знайомою з Леонідом Миколайовичем під час навчання в Луцькому педагогічному училищі імені Ярослава Галана, де він керував хором(1976-80рр.). Саме дякуючи його таланту, толерантності, високій культурі і неперевершеному умінню закохати в пісню я крізь життя несу любов до хорового співу. Світла пам'ять, ВЧИТЕЛЮ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus