USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помпео: Розвідка США має докази походження COVID-19 з лабораторії Уханю

4 Травня 2020 08:59
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що у американської розвідки є «значна кількість доказів» того, що коронавірус зʼявився у лабораторії китайського Уханю. При цьому він не заперечує, що вірус має природне походження і не був створений людиною.

Про це він заявив ABC News, пише Бабель.

«Ми спочатку говорили, що це вірус, який зʼявився в китайському Ухані. Китай і раніше заражав світ, у них і раніше були лабораторії, які не відповідають стандартам. Це не перший раз, коли світ зазнав впливу вірусу, що зʼявився через помилку у китайській лабораторії [...]. Я можу заявити, що ми маємо значний обсяг доказів того, що це зʼявилося з лабораторії в Ухані», – сказав Помпео.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що в нього є докази, які дають йому «високий ступінь впевненості» в тому, що коронавірус виник у лабораторії в китайському місті Ухань. Напередодні розвідка США наголосила, що коронавірус нового типу не є штучним чи генетично модифікованим.

Розвідки США, Австралії, Нової Зеландії, Канади і Великої Британії (альянс «Пʼяти очей») звинувачують Китай у тому, що вони приховували будь-яку інформацію про коронавірус, а лікарів змушували мовчати або «зникати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
факт Показати IP 4 Травня 2020 09:12
А в когось є докази, що в америкосів теж щось є в лабараторіях і саме головне, що їх лабараторії у багатьох країнах розташовані! Українців-же все задовільняє, радіють американським лабораторіям на своїй території... не протестують...
Читав першоджерело Показати IP 4 Травня 2020 09:15
В оригінальній статті це лише особиста думка Помпео. І американська розвідка оприлюднила документ, де не підтвердила техногенність вірусу.
уважний до Читав першоджерело Показати IP 4 Травня 2020 09:50
Про Ірак американці теж казали, що є хімічна зброя...
Потрібні сенсації до Читав першоджерело Показати IP 4 Травня 2020 10:36
Потрібні сннсації, ви ж розумієте ... на правду їм нак**ати.
Читач Показати IP 4 Травня 2020 13:18
От Китай їм заважає, бо розвитком випереджає. Звинувачують, бо бояться.
анон Показати IP 4 Травня 2020 14:01
звинувачують бо вони винні. не вслідкували за вірусом якого створили. а ще довго замовчували. світу про хворобу. а китай як взнав ще зкінця осені заборонив вивозити маски і тд. і почав скуповувати по світу .нехай хоч сша "наїде" на китай .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus