USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Понад 80% смертності в Україні – через неінфекційні захворювання

4 Червня 2021 20:12
Неінфекційні захворювання формують понад 80% смертності в Україні.

Про це повідомив заступник генерального директора Центру громадського здоров'я Владислав Збанацький на брифінгу з нагоди старту українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров'я», передає Укрінформ.

«Якщо ми говоримо про неінфекційні захворювання, то в Україні вони формують більше 80% смертності», - сказав Збанацький.

Він зауважив, що нині тривалість життя в Україні не відповідає показнику тривалості життя у країнах з високим та середнім доходом.

У свою чергу державна експертка директорату громадського здоров'я та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я Марта Мельник повідомила, що уряд прийняв національний план заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку. За її словами, план заходів спрямований на усунення чинників виникнення неінфекційних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання, ожиріння.

Також план заходів спрямований на підвищення рухової активності серед українців, формування навичок здорового харчування, профілактику та раннє виявлення онкологічних захворювань.

Як повідомлялося, згідно з результатами дослідження STEPS, в Україні дуже високий рівень поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань, зокрема високий рівень куріння та вживання алкоголю, незбалансоване харчування. Ці фактори ризику є основними причинами виникнення НІЗ, у тому числі серцево-судинних захворювань, раку, діабету та хронічних легеневих хвороб.

Дослідження STEPS – це стандартизований метод для збору, аналізу та поширення широкого спектру даних про неінфекційні захворювання, їхні фактори ризику та реагування систем охорони здоров’я. В Україні це дослідження проведено вперше у 2020 році.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Червня 2021 22:03
"Ці фактори ризику є основними причинами виникнення НІЗ, у тому числі серцево-судинних захворювань, раку, діабету та хронічних легеневих хвороб". Статистика це не підтверджує: https://vyshneve-rada.gov.ua/component/content/article/39-nalogovay/6742--2020-.html#:~:text=Державна%20служба%20статистики%20України%20оприлюднила,зафіксованих%20смертей%2C%20повідомляє%20сайт%20Держстату.. Основна смертгість - онкологія (надмірна інсоляція, стан довкілля, неякісні продукти харчування, незбалансоване харчування), ішемія (атеросклероз, неякісні продукти харчування : нехарчові, трасгенні жири), .цереброваскулярні хвороби (тромбоз, інсульт - неякісні продукти харчування - нехарчові, трасгенні жири). рак легенів (в основному куріння) - 20% випадків смерті від раку; від алкоголю - 5% смертей від загальної смертності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus