USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко дасть можливість втекти терористам зі Сходу?

18 Червня 2014 12:24
Україна в односторонньому порядку припинить вогонь на сході країни, щоб дати можливість збройним формуванням роззброїтися, а російським найманцям залишити країну, інформує Українська правда.

Про це заявив президент України Петро Порошенко журналістам у Києві в середу.

"План (мирний план президента - ред.) починається з мого наказу про одностороннє припинення вогню. Негайно після цього ми маємо отримати підтримку мирного плану президента з боку всіх учасників подій на Донбасі. У дуже стислі терміни", - сказав він

З його слів, час припинення вогню буде дуже коротким, і за цей час має відбутися роззброєння з боку незаконних збройних формувань, а також наведення ладу в регіоні.

"Зі свого боку, я запропоную коридор, щоб російські найманці могли залишити зі зброєю територію України", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що однією із ключових позицій мирного плану врегулювання є проект змін до Конституції, що закріпить децентралізацію влади.

З його слів, час припинення вогню буде дуже коротким, і за цей час має відбутися роззброєння з боку незаконних збройних формувань, а також наведення ладу в регіоні.

"Зі свого боку ми запропонуємо амністію для тих, хто складе зброю, і тих, хто не вчиняв тяжких злочинів. Зі свого боку я запропоную коридор для того, щоб російські найманці мали можливість залишити без зброї територію нашої країни", - наголосив він.

Влада також очікує на звільнення заручників.

"Ми очікуємо, що в дуже стислі терміни підтримку цього мирного плану продемонструють багато учасників цієї ситуації. Ми очікуємо, що буде звільнено заручників, негайно буде звільнено захоплені будівлі, ми очікуємо, що гарантіями безпеки жителів Донбасу скористається велика кількість людей цього регіону", - наголосив Порошенко.

Зі слів президента, нині здійснюється ретельна підготовка до реалізації цього мирного плану. "Ключовим елементом цього плану є перекриття держкордону. Існують величезні ризики, що припиненням вогню скористаються злочинці", - сказав президент України.

З його слів, на сьогодні мирний план президента передбачає 14 політичних кроків, які буде оприлюднено найближчими днями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Фк Показати IP 18 Червня 2014 12:46
Такі як званий користувач Дончанин вряд чи захочуть миру.Тільки солдати даремно будуть гинути.
Микола Показати IP 18 Червня 2014 12:58
Ні одна країна в світі, де відбувалось щось подібне навіть в "Расеї", з терористами на примирення не йдуть, тільки до повного знищення, бо їх за людей ніхто не рахує.
Анонім Показати IP 18 Червня 2014 12:59
Діти наші дорогі не втрачайте пильність, припинення вогню нашими солдатами не означає припинення вогню бандитатми.Вони ще більще озвіріють і будуть стріляти все,що ворушиться.Коли нищать і вбивають своїх же мирних жителів ні про ніяке примирення мови не може і бути.Господи Боже допоможи нам,одна надія на тебе
титушко до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 17:49
ти хочеш сказати що там ополченці вбивають своїх дружин і детей.так хто зомбі 5каналу?
Йовік Показати IP 18 Червня 2014 13:10
А тим часом 2 російські танки вже в Донецьку.І як ви думаєте вони мирно виїдуть?Як вже надоїв цей пацифізм.
tituüko до Йовік Показати IP 18 Червня 2014 16:11
ти в це віриш росія ввела 2 танка для палева.Т-64 і навіть т-80 не перебувають на озброєнні путiна
Чоколядний "стратег" Показати IP 18 Червня 2014 14:00
Живі позавидують мертвим і далі підставляється щока, поки зуби всі не повилітають! до повного крововиливу у мозок!! михаил сергеевич! Куры все передохли... жаль...ах как жаль...а у меня столько еще идей было.
титушко Показати IP 18 Червня 2014 16:04
демократические режимы отличаются от «тоталитарных» тем, что последние могут преследовать политических противников – искать компромат и сажать их в тюрьмы. Настоящие же демократы своих политических и экономических противников а так же просто подозреваемых , не преследуют. Они их просто убивают
НЕЛУЧАНИН Показати IP 18 Червня 2014 20:35
ідея благородна, яле неприйнятна. припинення вогню українськими військовими зовсім не означає припинення вогню сепаратами, але дасть можливість їм перегрупуватись, доозброїтись, покращити бойові позиції. не можна виключати сценарій введення парашкою своїх військ, які сконцентровані поблизу границі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus