USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Посібництво гітлерівцям не можна видати за якусь боротьбу за волю», - Табачник

9 Квітня 2010 12:28
У Москві український міністр освіти звинуватив національно-визвольні рухи Східної Європи в посібництві ІІІ Рейху.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник у Москві заявив, що "посібництво гітлерівцям" не можна видати "за якусь природну боротьбу за волю".
Про це міністр сказав, виступаючи на Міжнародній конференції "Перемога над фашизмом у 1945 році, її значення для народів СНД і світу" в Москві, передає ТСН .

"На жаль, останні десятиліття у ряді незалежних держав, що утворилися після розпаду Радянського Союзу, зокрема й в Україні, активізувалися сили, що намагаються реабілітувати якщо не самі фашистські режими, що розв`язали Другу світову війну, то принаймні їх місцевих посібників, переконаних і кривавих колабораціоністів, які йшли на службу Гітлеру з повним усвідомленням того, що їхні цілі, завдання та ідеологічні установки, методи боротьби повністю співпадають з планами і поглядами лідерів третього Рейху", - сказав Табачник.

Він переконаний, що їхня реабілітація - дуже небезпечний шлях, що прямо веде до остаточної політичної реабілітації фашизму.

"Якщо сьогодні визнати, що з якихось високих і патріотичних міркувань можна було стати союзником Гітлера, що є мета, яка реабілітує наперед сплановане знищення мирних громадян на основі расової, національної, політичної приналежності, то зовсім не важко заявити, що Гітлер був лише однією з воюючих сторін і діяв у рамках властивої війні жорстокості", - сказав він.

На його думку, не випадково сучасні адепти нацистів люблять стверджувати, що Нюрнберзький трибунал лише помста переможців переможеним.

Табачник переконаний, що лише дуже упереджений спостерігач може не відрізнити оборону від нападу і наперед спланованого знищення за національною ознакою мільйонів мирних жителів.

"Здавалося, я озвучую прописні істини, але саме їх намагаються забути ті, хто намагається реабілітувати колабораціоністів, співробітників допоміжних поліцейських формувань на окупованих гітлерівцями територіях, солдат дивізії СС Галичина, сформованих на Західній Україні чи прибалтійських легіонерів СС", - сказав він.

"Це адепти цих формувань намагаються поставити знак рівності між агресором і жертвою агресії і видати своє пособництво гітлерівцям за якусь природну боротьбу за волю", - наголосив він

На його переконання в 1941-1945 роках не могла існувати якась третя сила.

"Переконаний, що ідеологи цих рухів, та й переважна більшість їхніх прихильників чудово розуміють, що бої велися тільки між гітлерівським рейхом та його сателітами і антигітлерівською коаліцією. Той, хто не воював на боці останніх, бився проти неї", - сказав він

"У цій гігантській м`ясорубці не було місця третій силі, у кожної сторони були союзники і вороги", - зазначив він.

Табачник вважає, що спроби реабілітації посібників Гітлера, що розгорнулися в останні 15 років, несуть загрозу не лише тим Східноєвропейським країнам, в яких на державному рівні розгорнуто процес героїзації доморослих нацистів, що "оголошуються не зовсім фашистами або зовсім не фашистами, навіть не націоналістами, а просто патріотами".

Він упевнений, що реабілітації колабораціоністів спрямована проти системи післявоєнного світоустрою, проти ООН і ОБСЄ.

Табачник зазначив, що спроба реабілітації фашистів та їхніх посібників не може бути внутрішньою справою окремих держав.

"Сьогодні, як у 1941-1945 роках, є лише ми і вони – цивілізація і дикість, культура і варварство, наше завдання зберегти цивілізацію для наших нащадків у подальші століття", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Знаючий Показати IP 9 Квітня 2010 13:54
Цікаво як би Табачник прокоментував факт про 5 російських дивізій СС в Україні. http://www.unian.net/ukr/news/news-315977.html А ще б спитав Путіна й Мєдвєдєва чому обоє покладали квіти до могили Манергейма,http://www.apn.ru/pictures/6628.jpg http://archive.kremlin.ru/dyn_images/img131647.jpg який співпрацював з Герінгом, Гітлером під час блокади Ленінграда? http://neuraum.livejournal.com/486570.html (Вся збірка фото - тут http://forum-msk.org/material/power/1801227.html) Певно, вважають з фінляндцями краще не зариватись, а з українцями можна, бо самі на себе наговорять в Кремлі.
* до Знаючий Показати IP 9 Квітня 2010 21:37
Цікаво послухати Вашу думку: http://www.gazeta-nd.com.ua/rubrics/dela-pozornie/103.php
seal до * Показати IP 10 Квітня 2010 10:23
Ну що Ви. Щоб у одеській газеті було написано, що бандерівці були героями? Це ж апріорі неможливо.
* до seal Показати IP 10 Квітня 2010 21:15
А кому вірити взагалі? Одні пишуть одне, інші – друге. У всіх документи, підтвердження у фотографіях... Свідків тих подій з кожним роком все менше. Можливо всієї правди ми так ніколи і не будемо знати. Тут вже напевно питання віри, хто якому історику вірить, такої думки і тримається. Була одна влада – були одні герої, прийшла інша – і герої змінилися.
Гектор Показати IP 9 Квітня 2010 14:32
Дякуємо противсіхам за сьогоднішню антиукраїнську владу!
анонім Показати IP 9 Квітня 2010 14:34
Рекомендую ДЛБ на посаді міністра читати рішення Нюрнбергського процесу, де чітко зазначено хто вважається військовим злочинцем внаслідок належності до певних підрозділів СС (акцентую увагу, що за рішенням трибуналу далеко не всі підрозділи СС визнані злочинними організаціями), а у яких випадках має бути окреме рішення суду. Якщо ж особа зі статусом міністра дозволяє собі "всіх під одну гребінку", то дочекається адекватної віддяки.
Мiша Показати IP 9 Квітня 2010 15:23
Для Табачника Путiн Медведев-боги.Фашисти iкомун icти однакове зло.Табачник вибирае як його богам угодно.Iм не вигiдно щоб люди знали правду що були сили якi ворогували як з фашистами так з комуняками.Проще приклеiти за принципом ,хто не з нами той проти нас.Нiмеччина осудила гiтлеризм.аРоiя не хоче сталiнiзм бо вони переможцi/Пора забути то минуле а думати як жити на даний час.Було два ката один кращий за другого два режими свiт дiлили.Люди в цьому не виннi.Це немае бути розбратом а мае уйти в минуле.
33квартал Показати IP 10 Квітня 2010 00:10
По поводу статьи не буду ничего писать - время рассудит. Интересно читать комментарии... Умным человеком управляет его рассудок, человеком недалеким - его страхи. Ну совсем уж недалеким (дебилом) управляют другие люди посредством страхов (например пугают зэками, жидами, фашистами и т.д.). Выводы делайте сами. А пока вы пытаетесь найти повод отнести себя к умным людям, прочитайте истерические строки других "сознательных украинцев". И улыбнитесь! :-)
))) Показати IP 10 Квітня 2010 01:26
ДЛБ поставили на должность министра разваленного образования в качестве громоотвода а вы повелись грызитесь дальше и плачьтесь по Тимошенко ))) кстати, без нее скучно )))
Стерх Показати IP 12 Квітня 2010 14:09
Узость собственных интересов,порождает претензии к другим людям.Кричать "сам дурак" это не убедительный аргумент(в интеллегентной среде).Уж ежели ругать,то хотя бы один альтернативный вариант предложить,а то на тявканье из-за угла похоже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus