USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Потужний тайфун обрушився на східний Китай. 1,6 мільйона людей залишили свої домівки

15 Вересня 2022 14:02
Сильний вітер і зливи обрушилися на густонаселене східне узбережжя Китаю в четвер після того, як тайфун «Muifa» змусив близько 1,6 мільйона людей залишити свої будинки і призупинив більшість рейсів в основних аеропортах Шанхаю.

Про це УНН пише, посилаючись на AFP.

«Muifa» є найсильнішим тропічним циклоном, що обрушився на Шанхай, де проживає понад 25 мільйонів людей, з моменту початку обліку в 1949 році, повідомила державна телекомпанія CCTV.

Щонайменше 426 000 людей було евакуйовано з Шанхаю, ще 1,2 мільйона людей було доставлено до тимчасових притулків у сусідній провінції Чжецзян, додали в CCTV.

Зливи призвели до перебоїв у русі та повеней у кількох районах дельти річки Янцзи, великого світового виробничого центру.

Гігантські хвилі обрушувалися на узбережжі затоки Ханчжоу на південь від Шанхаю, а національне радіо повідомило про зсув в повіті Нінхай в провінції Чжецзян.

За швидкості вітру до 125 кілометрів за годину шторм обрушився на сушу о 00:30 четверга (16:30 за Гринвічем у середу) у шанхайському районі Фенсянь.

Раніше це призвело до скасування всіх рейсів до найбільшого фінансового центру Китаю.

Чиновники наказали всім рибальським судам у Жовтому та Бохайському морях стати на якір у портах, поки північний схід Китаю готується до тайфуну.

За даними державних ЗМІ, «Muifa» – 12-й тайфун, який цього року обрушився на Китай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus