USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повернення Клімчука. ФОТО

28 Березня 2010 10:59
Представляти новопризначеного голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука до Луцька у суботу приїхав віце-прем’єр міністр України Сергій Тігіпко.

Гостей зі столиці чекали задовго до початку зібрання, яке мало розпочатися о 17:00. До сесійної зали Волинської облради з’їхався весь «бомонд» краю - голови райрад, начальники управлінь та державних установ, депутати, представники політичних сил, духовенство, керівники медіа.

Директор ТзОВ "Енергетична компанія Луцьктеплоенерго" Олександр Кропива приніс великий букет червоних троянд.

Голова Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Анатолій Вітів перебував у доброму гуморі, проте квітів не мав.

За дійством із кулуарів стежив голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, проте до сесійної зали не поспішав.

Охоронці в ОДА, можливо, пригадуючи казус під час церемонії інавгурації Президента Віктора Януковича, завбачливо фіксували двері відкритими навстіж.

За декілька хвилин до центрального входу адміністрації приїхав кортеж гостей. Новоспечений перший заступник голови ВОДА, головний волинський регіонал Олександр Башкаленко, віце-прем’єр міністр України Сергій Тігіпко, екс-губернатор Волині Микола Романюк та новопризначений керівник області Борис Клімчук доїжджали на мінівені марки «Мерседес».


Тігіпко розпочав свою промову із зінання про те, що таки намагався сприяти тому, щоб його колишній колега по комсомолу лишився в кріслі: «Робив все, аби цього указу не відбулося, тому що дуже довго знаю Миколу Ярославовича як чесну і порядну людину, яка має державницький характер». Подякувавши за пророблену роботу і з переконанням, що державна служба Романюка не закінчена, віце-прем’єр зачитує наказ про звільнення.

Під оплески залу Микола Романюк проголошує слово. Колишній очільник області подякував "всім присутнім, волинянам, духовенству та колишнім колегам за підтримку". Романюк наголосив, що колектив, з яким він працював, професійний, і висловив сподівання, що вони залишаться на посадах. «Що получилося, що ні – судити людям. Думаю, що я буду потрібний для волинян», - закінчує короткий виступ Романюк.


Першу промову Клімчук починає з подяки президенту за довіру. Він зізнається, що віч-на-віч спілкувався з Януковичем і отримав завдання, які йому належить виконати.

Серед перших задач - максимально деполітизувати органи державного управління. Губернатор подякував попереднику Романюку за професійний колектив, який той створив, проте окреслив свій погляд на державницьку службу.

Зокрема, Клімчук зазначив, що розмови про те, що «Київ не дав, не виділив», його влаштовувати не будуть. «Ми не боремося, у нас немає кризи – ми працюємо, тримаємо удари… Я не буду відповідати за все і за всіх. Кожен буде відповідати за свою роботу» - сказав Клімчук.

Голова ВОДА представив присутнім свого першого заступника Олександра Башкаленка та «заворга» Станіслава Ющика.
А також привітав «старого нового начальника міліції» Івана Прошковського, який вже керував волинським УМВС у 2005 році.

Нового начальника СБУ Володимира Мельниковича Клімчук обіцяв представити у наступну середу. У роботі зі силовиками голова ОДА пообіцяв, що «не виїжджатиме на трупи», якщо вони не «візуватимуть розпорядження, які не порушують закони України». Себто - кожному своє.

Губернатор Волині сказав, що перше інтерв’ю дасть не раніше як через три місяці. «Зрозумійте, тема "козак п’є не за те, що є, а за те, що буде", не повинна бути в середовищі чиновників. Я не забороняю влаштовувати прес-конференції, але інтерв’ю давати тільки по тому, що зробили…», - сказав він.
Клімчук назвав роботу влади та схему підготовки прийняття рішень «не тайною, але таїнством», а тому вона не повинна вестися на публіку. Зокрема згадав, що із засідань уряду у Литві не ведуть прямої трансляції.

Під кінець свого виступу губернатор звернувся до Володимира Бондаря, який сидів у залі та Миколи Романюка: «Інколи вони повертаються! І нехай це буде доброю формулою для тебе Володя і для тебе, Микола. Ви повернетеся, час буде… Як це буде на англійській? I’ll be back. Точно!»

У своєму слові віце-прем’єр Сергій Тігіпко справедливо вирішив, що за субординацією вимоги Бориса Клімчука на нього не поширюються, тому став говорити за "те, що буде". "В першу чергу необхідно стабілізувати бюджет", - сказав він. Тігіпко закликав голову відділення нацбанку у Волинській області допомогти українським банкам, а губернатора налагодити співпрацю з підприємцями та «розв’язати руки бізнесу»
Ще Тігіпко зазначив, що країна отримала надзвичайне падіння економіки через кризу, неконсолідовану владу та нереформовану економіку. І побажав успіхів новому губернатору Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
дідо Показати IP 28 Березня 2010 15:56
Тімашєнка своїми інтригами та брехнею пересварила,шо отримали знову кучманоїдів...
дмитро Показати IP 28 Березня 2010 18:24
І звідки в Україні взялися "губернатори"? Може які полковники, сотники, курінні, перші секретарі, чи щось ще...?
Боря Показати IP 28 Березня 2010 18:55
Як сказав клімчук все повертається і лайно також.
Всезнайко Показати IP 28 Березня 2010 19:20
А Кропива прогнувся... Він що забув, що він БЮТовець???
part Показати IP 28 Березня 2010 19:44
Перше призначння і зразу лажа...
Аноні Показати IP 28 Березня 2010 19:47
РЕбята всьо чотко наш Башкаленко не дасть всіляким Клімчукам хухри мухри розводити, він у нього буде почесним наглядачом чуть не те шепть шепть Києву і Клімчука тю тю а Сашко головний.
Маразм Показати IP 28 Березня 2010 19:49
Завжди дивувався нашим пристосуванцям які вміють без освіти без досвіду одним словом барани баранами а на перші посади вилазити як Башкаленко зараз.
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 28 Березня 2010 23:14
Жалко Грицюка.... Але що поробиш колхоз дело тонкоє.....
Fy Показати IP 28 Березня 2010 23:19
КаКа - Клімчук - Кропива, тандем ще той. Не було гарячої води і опалення на 40-му кварталі, а тепер будуть проблеми по всій Волині.
ВОДА Показати IP 29 Березня 2010 08:58
Ох нелегкі часи для Волині..........
САМ Дурак Показати IP 29 Березня 2010 09:22
Скоріше би вже 2012 рік!!! А то знову КОвельські К А З Л И повертаються!!!!!!! Нещасну ВОЛИНЬ чекають страшні часи... Легше було б переносити русько-кацапських поневолювсчів із Донбасу, ніж цих запроданців і іуд! Білий будинок знову буде смердіти на все болото. P.S. Народ памятає-народ не прощає!
САМ дурак Показати IP 29 Березня 2010 09:28
Якась рука МОСКВИ?!!! Повідомлення чомусь? не відправляються. Волинь у біді, а Білий дім знаву наповнять смердючі ковельські К А З Л И!!!
Володимирянин Показати IP 29 Березня 2010 09:32
Клімчук.. не найгірший варіант, могло бути й гірше.
Анонім Показати IP 29 Березня 2010 09:42
і звідки в людей негатив суцільний? невже не можна на життя дивитись з оптимізмом? вас всіх почитати - то простіше в ямку зразу закопуватись, бо для чого жити? все одно тільки хєрня навкруги робиться??
читач Показати IP 29 Березня 2010 09:48
А мене зацікавило у виступі місце щодо ЗМІ. Ну що, панове інтернет-видання: вам Б.П. ясно дав зрозуміти, що панькатися з вами не буде і ногами ви двері відкривати в нього не будете. Це вам не понти в міськраді ганяти і Іванюка ворогом преси називати. Побачите, всі наради будуть за закритими дверима. Бо воно й правильно ( тут Б.П. 100% правий – процес прийняття рішення має бути за закритими дверима, а вже власне рішення має бути оприлюднено. ) Це нормально, у всьому світі так робиться. І Б.П. ненів’язливо усіх гарненько «построїть». «Волгаз» перший кинеться вилизувати, Данилюку не вперше, далі піде ВОДТРК, ну а за ними й решта. Переконаний, ніхто взагалі зі ЗМІ ( в т ч. й інтернет слова проти Б.П. не тявкне! Спорим?
Віталій Показати IP 29 Березня 2010 10:11
Фотокореспонденту зарах.
Ех... Показати IP 29 Березня 2010 10:45
Тігіпко такий лялюня...
Зиновій Пипка Показати IP 29 Березня 2010 10:58
А то Кропива? Так на Находа схожий... Вони не братья?
Provokator Показати IP 29 Березня 2010 10:58
"ВН": за фотки - респект! Особливо за фото, де Романюк з Тігіпко в одному кадрі:))))))
Михайло Наход Показати IP 29 Березня 2010 11:42
Зіновію Пипці - всі ми на цій землі браття, якщо рахувати від Адама і Єви:)
Спостережливий Показати IP 29 Березня 2010 14:20
Цікаво, як довго в цьому розділі пробуде фото Грицюка? Якийсь він тут дуже зверхній та надмінний вийшов. Чи зникне так, як це сталося у матеріалі про воїнів-інтернаціоналістів (було дуже чудове фото в самому кінці матеріалу, а тепер його немає)? http://www.volynnews.com/news/city/13120/
Борис Петрович Показати IP 29 Березня 2010 14:29
Читачу - Не думаю, справді наговорив він багато інколи складалося враження що побував в космосі і вернувся притому забув що часи Кучми вже тю-тю. І ОДА має вже не ті повноваження що колись, так що ще буде видно хто кого Грицюка чи Клімчук ;) та при заступнику Башкаленку вже можна сказати що в Клімчука -1.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus