USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пожежа у Чорнобильській зоні: вогонь наближається сховища радіоактивних відходів

13 Квітня 2020 18:49
У зоні відчуження вогонь відігнали від міста Припʼять, проте він наближається до Чорнобильської атомної електростанції. Про це у коментарі «Бабелю» повідомила гід компанії «Чорнобиль тур» Олена Гедза.

За її словами, вогонь знаходиться у двох кілометрах від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний». У цих сховищах розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС.

Член асоціації чорнобильських туроператорів, керівник проєкту Radioactive Team Антон Юхименко пояснив, що наразі є пряма загроза ЧАЕС: загорілися інфраструктурні обʼєкти станції, горить майданчик тимчасового відстою радіоактивних відходів, де сортуються і потім відправляються на поховання відходи.Раніше член громадської ради в Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко повідомляв, що вогонь дібрався до Припʼяті та переміщується за вітром до найнебезпечніших об’єктів зони відчуження.
4 квітня у зоні відчуження розпочалася пожежа: о 13:22 надійшла інформація, що поблизу селища Володимирівка горить ліс. Уже 5 квітня у Держекоінспекції заявили, що горить понад 100 га лісу. Уранці 9 квітня в ДСНС заявили про продовження робіт з гасіння пожеж із залученням авіації.

6 квітня поліція затримала причетного до пожежі в Чорнобильській зоні чоловіка. Затриманий зізнався, що поблизу покинутої місцевої ферми заради забави у кількох місцях підпалив траву. 8 квітня йому повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до 5 років вʼязниці.

13 квітня рятувальники загасили пожежу у Котовському лісництві на території зони відчуження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бодя Елєктрік Показати IP 13 Квітня 2020 19:10
Це я підпалив.
Вік Показати IP 13 Квітня 2020 20:57
Люди які роблять зло, коли ви вже виздихаєте і дасте планеті спокій, вам коронавірусу мало вам в пеклі при житті горіти треба
Надя до Вік Показати IP 13 Квітня 2020 22:57
Добра і зла не існує, усе відносно. Власне як і раю та пекла. Цей свій абсолютно нейтральний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus