USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Позиція Гунчика – це дискримінація волинян, - Констанкевич про розподіл коштів

6 Серпня 2017 08:00
Понад 30 мільйонів гривень надійшло із держбюджету в чотири райони Волині на вирішення нагальних проблем, які турбують громади. Ці гроші пішли на 129 об’єктів і пролобіювала їх нардеп Ірина Констенкевич. Втім, голова ОДА Володимир Гунчик проти цього й хоче всі кошти акумулювати на 2-3 об’єкти.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» із народним депутатом України Іриною Констанкевич 4-го серпня.

«За 10 місяців вдалося залучити понад 30 мільйонів гривень, а це 129 об’єктів: ремонт 71 школи, 13 ДНЗ, 21 закладів охорони здоров’я, вулиці, дитмайданчики тощо. Втім, нас губернатор критикував, що ми розпорошуємо кошти на громади. Він казав, що це все необхідно вкласти у великі 2-3 об’єкти, які він сам визначає. Мені цікаво чи погодяться люди, чи готові вони лишитися і надалі з дірявими дахами у ФАПах, школах, ДНЗ, без води в медзакладах і тішитися з того, що десь три роки буде зводитися багатомільйонна школа. Тому, я вважаю, що це дискримінаційна позиція», - наголосила нардеп.

Також Ірина Констенкевич зауважила, що для таких великих об’єктів є інші джерела фінансування, зокрема Фонд державного регіонального розвитку, і в цьому напрямку вже має працювати сам Гунчик.

«Звісно, треба, щоб школи будувалися, але є Фонд державного регіонального розвитку і звідти можна залучати ці кошти. Для прикладу, на школу в Осівцях облрада дала торік мільйон гривень, я завела понад 3 мільйони, а від губернатора я так і не почула скільки він із регіонально розвитку залучив. Тому треба не словами, а справами доводити об’єкти до завершення», - Каже Ірина Мирославівна.

Нагадаємо, що чергове фінансування на школу в селі Оленине, Камінь-Каширського району надійшла суму 200 тисяч гривень, гроші вже на рахунках районного управління, втім, їх не поспішають освоїти. Зокрема голова Волинської ОДА Володимир Гунчик назвав будівництво школи недоцільним та «політичною забаганкою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
володя Показати IP 6 Серпня 2017 08:24
20 % - пішло гунчику в карман.повірте на слово.а там де гунчик проти - там немає відкатів.
стефко Показати IP 6 Серпня 2017 08:35
Наш губернатор, як і не волинянин, йому для Волині нічого не треба......
депутат Показати IP 6 Серпня 2017 09:45
А всі так і повірили... А може краще парочку об'єктів завершити, ніж по одному вікну на 129 об'єктах поставити?!
59 Показати IP 6 Серпня 2017 10:11
Гнать ко...ла!
шацьк Показати IP 6 Серпня 2017 17:08
ЗАВЕЛА ВИБИЛА ЗАБЕЗПЕЧИЛА дурять людей всі гроші з держбюджету і голова рда та депутати районнної ради мають все вирішувати бо вони там живуть а депутат верховної ради має закони приймати і в першу чергу такі щоб не можна було вибити завести і тд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus