USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Прем’єр Італії подав у відставку на тлі розпаду коаліції, але президент її не прийняв

14 Липня 2022 23:29
Прем’єр Італії Маріо Драгі в четвер оголосив про відставку після того, як популістська партія «Рух 5 зірок» відмовилася брати участь в урядовій коаліції.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на ANSA.

За кілька годин до відставки Драгі Сенат Італії не зміг оголосити вотум недовіри уряду, причому «Рух 5 зірок» не брав участі в голосуванні. Після цього прем’єр зустрівся з президентом Серджо Матареллою для обговорення свого майбутнього.

У заяві про відставку Драгі наголосив, що «пакт довіри, який лежав в основі уряду, зазнав невдачі».

«В останні дні я зі свого боку докладав усіх зусиль, щоб продовжувати спільний рух, намагаючись задовольнити вимоги політичних сил. Як стало очевидним із сьогоднішнього обговорення в парламенті, цього не було достатньо», – зазначив він.

Коаліційний уряд Драгі опинився на межі розпаду після того, як «Рух 5 зірок» відмовився голосувати за важливий указ про фінансову допомогу тисячам родин і компаній.

Популістська партія, яка здобула перемогу на загальних виборах 2018 року, нині переживає не найкращі часи: її рейтинг суттєво просів, а керівництво розколоте через війну в Україні.

Так, у червні з «Руху 5 зірок» вийшов міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо на знак протесту проти рішення партії не підтримати резолюцію про допомогу Україні.

Президент Італії Серджо Матарелла відмовився приймати відставку Маріо Драгі та запропонував президенту Ради з’явитися до парламенту для обговорення, щоб оцінити ситуацію, що виникла за результатами сесії, яка відбулася сьогодні в Сенаті Республіки.

Згадане засідання парламенту відбудеться наступної середи (20 липня). Там Драгі має доповісти про політичну ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus