USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Огляд новин: про Христю Лагард і діамантового прокурора

28 Лютого 2016 15:16
У Генеральній прокуратурі України відставку Віктора Каська назвали піаром. У цій новині все прекрасно. Вона так чітко описує українцям, чого чекати від курсу долара найближчими тижнями, що якийсь час країна могла б прожити без Гонтаревої. Не суто без цієї мадам, а взагалі без голови НБУ. Спитаєте, який стосунок мають Касько і ГПУ до курсу? Ну, як вам сказати?.. Касько – піар, Абромавичюс – піар, Саакашвілі – піар… І тільки Шокін та Кононенко – не піар, а всепереможні голоси правосуддя й стабільної гривні… Оглядав головні новини Олесь Гаврилов, - про це йдеться у матеріалі газети Волинські Новини від 25 лютого (№4).

А все погане для нашої валюти почалося на початку року, коли пан президент привіз із Давоса дірку від бублика, а не чергову дозу від МВФ. Відповіла на його прохання пані Христина Лагард, що «треба подивитися», «треба порадитися», а тоді вже точно-точно, остаточно-остаточно давати нам знову гроші. З Христі цієї взагалі президент виходить крутіший за нашого. «Бабу не проведешь», – сказав якось один симпатичний бандит в серіалі з Висоцьким у головній ролі. І справді – Христя як у воду дивилася, бо мало того, що з реформами в нас армагеддець триває, то ще й у знакових для американців реформаторів почав уриватися терпець.

Є у нашого пана президента дружбан-нерозлийвода Ігорок Кононенко. Через нього психонув Абромавичус. І після цього – тидищ! Долар здорожчав на чотири гривні. А тут ще й заступник литовця, також розумник, Макс Нефьодов відставився. Дивляться американці на той цирк і думку гадають: а кому гроші давати? Тут скоро не буде кому вміти рахувати. А ціна на метали падає, а соняшник і пшениця не дорожчають, валюта в країну не йде. Тому й курс почав приндитися-вирубуватися, люди в обмінники частіше зазирати.

Шкода стало Христі Лагард України, натякає вона 10 лютого, ба не натякає вже, а кричить на вухо нашому ведмедеподібному гаранту: «Фонду важко буде продовжувати співробітництво без подальшої боротьби з корупцією!». Христю найкраще зрозуміла наша Пані Американова. Наталя Яресько переклала українською мовою президентку МВФ так: не буде реформ і боротьби з корупцією – не бачити нам нового кредиту МВФ, як власних вух. Кажуть, що інша версія перекладу була такою: Петре Олексійовичу, вкусите тоді себе за лікоть!

І що було далі з паном президентом та курсом? Правильно: пішов у відставку заступник генпрокурора Касько. Той самий, який брав негідників у владі, що діамантами хабарі брали.

Це буцім така відповідь Христі Лагард була: снідайте вашими реформами на самоті – в Манхеттені на Волл-стріті.

Чекаю тепер, як відповідатимуть на Каська цінники в обмінниках найближчими днями. Бо ж Христя Лагард хоч і стійка тітка, але як і будь-яка жінка з гаманцем, плюнути собі в очі не дасть. Як не дав би і я грошей голодранцю, який працювати нормально не хоче, та ще й права качає.

Оце буде новий тиждень – і прийде свіжий курс долара. А ви історійки мої слухайте і дурного про пана президента не думайте – у нього ще трохи залишилося тих реформаторів в уряді... Буде кого Христі на сніданок відправити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 28 Лютого 2016 15:32
а -ля Ющенко -Тимошенко! і хто б не виграв на цей раз -програє Украіна як держава.Програє народ. та чи й залишиться держава?
Денчік Луцький Показати IP 29 Лютого 2016 11:23
Та все ок все ж нормально долар з євро в верх полізуть + 25 відсотків за електрику. Мені здається що державі капець приснився і ніхто вже нічого не протестує , хоча вже і протестувати нікому)))) Люди насолоджуйтеся прамолінійним грабіжем))) Адже грабують то Вас)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus