USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Про талант у спорті, кумирів і сумніви: останнє інтерв'ю Шумахера перед фатальною трагедією

24 Листопада 2018 21:18
Опубліковано останнє інтерв'ю Шумахера перед фатальною трагедією. Розмову зберігали в таємниці 5 років, пишуть "Новости.інфо" з посиланням на «Спорт-експрес».

Офіційний сайт семиразового чемпіона Формули-1 Міхаеля Шумахера розмістив відео-інтерв'ю німецького гонщика від 30 жовтня 2013 року.

Його опублікували вперше за більш ніж п'ять років.

Спортсмен відповів на десять запитань за місяць до трапилася з ним трагедії: 29 грудень 2013 року Міхаель, катаючись на лижах, упав і отримав важку травму голови. Як відомо, з тих пір він так і не прийшов до тями, хоча і переніс безліч операцій.

3 січня Шумахеру виповниться 50 років, і, мабуть, напередодні ювілею близькі Міхаеля вирішили оприлюднити це інтерв'ю, яке лежало на полиці довгі роки.

- Який титул був для вас найбільш емоційним?

- Однозначно 2000 рік з Ferrari. 21 рік для Ferrari без чемпіонства, чотири роки для мене. Нарешті у Сузукі-2000 я провів прекрасну гонку, і ми виграли чемпіонат.

- Кого із суперників у Формулі-1 ви поважали сильніше всіх?

- Однозначно Міка Хаккінена. Великі битви, але завжди теплі відносини.

- Наскільки важлива фізична форма в Формулі-1?

- Формула-1 дуже важка. Раніше, без посилення гальм і керма, вона була ще важче. Але в будь-якому випадку це один з найскладніших видів спорту, до нього потрібно багато готуватися.

- У вас були кумири в дитинстві?

- Я стежив за Айртоном Сенною, Вінченцо Соспірі. Але справжнім кумиром для мене був Тоні Шумахер, тому що він був великим футболістом.

- Ви вірили, що будете встановлювати рекорди Формули-1, або у вас були сумніви в своїх здібностях?

- Рекорди - це одне. Сумніви? Вони дуже важливі, щоб не бути занадто самовпевненим. Потрібно бути скептичним, шукати можливості для поліпшень, для кроку вперед. Я відчував, що недостатньо хороший, що потрібно продовжувати працювати над собою. Напевно, це була одна з причин того, що я став тим, ким я є.

- Ви завжди говорили, що успіх досягається командними зусиллями. Але хіба Формула-1 - не виступ однієї людини?

- Успіх у будь-якій життєвій ситуації - це командна робота. Один ти робиш те, що можеш. В команді ти сильніший. Формула-1 - командна робота, а не шоу однієї людини.

- Ви привели Benetton і Ferrari до чемпіонського титулу і допомогли на шляху до успіху Mercedes. Ці періоди можна порівнювати?

- У мене були схожі завдання. Спершу ми будували команду в Benetton 4-5 років, потім те ж саме було в Ferrari. Ми намагалися зробити це в Mercedes за більш короткий період. У них було одна спільна деталь - Росс Браун. Подумайте про це.

- Для поліпшення результату ви аналізували результати всіх суперників або тільки кращих?

- Для прогресу, для пошуку нових кроків, для вдосконалення потрібно дивитися не тільки на машину, на себе, потрібно дивитися на інших гонщиків. Не тільки на лідерів - всі мають якісь особливості. Я стежив за всіма.

- Ви говорили, що картинг - найкраще тренування для гонщиків всіх класів. Чому?

- Картинг тренує багато особистих навичок. Але найбільше - суперництво, гонки колесо в колесо.

- Можна дістатися до вершин тільки за рахунок таланту?

- Талант в будь-якому спорті дуже важливий, але потрібно розвивати і інші навички.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus