USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Протести, підпали, розбиті вітрини: у Франції – заворушення через пенсійну реформу

17 Березня 2023 10:38
У четвер ввечері у низці міст Франції відбулися спонтанні акції протесту через наміри уряду просувати пенсійну реформу навіть попри відсутність її підтримки у нижній палаті парламенту.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє канал BFMTV.

Спонтанні демонстрації відбулися в Парижі, Нанті, Марселі, Ренні, Ліоні.

У Парижі кілька тисяч людей зібралися на площі Згоди на мирний мітинг, який ввечері переріс у насильницькі сутички.

Близько 20:00 влада розігнала протестувальників через пожежу, що почалася на місці реставрації обеліска. За даними Reuters, був застосований сльозогінний газ. Демонстрація розійшлася, але протягом вечора було завдано численних збитків через пожежі у різних районах.

За даними префектури, були підпалені сміттєві баки і кілька автомобілів, а 217 осіб було заарештовано. На міських вулицях було зафіксовано «кілька загорянь», в тому числі загоряння сміттєвих баків і вуличних меблів, підтвердили в префектурі. Пожежникам довелося кілька разів втручатися, щоб локалізувати різні спалахи.

Протест не обмежився вулицями Парижа. У Нанті, за даними поліції, рано ввечері зібралося близько 3500 осіб, і атмосфера швидко стала напруженою.

Демонстранти підпалили сміттєві баки та купи сміття, які не були прибрані страйкуючими сміттярами, в центрі міста. Учасники також кидали в поліцію «коктейлі Молотова» і каміння.

Поліція більше години застосовувала сльозогінний газ, намагаючись розігнати ходу. Також було пошкоджено більше десятка вітрин магазинів.

На вулицях Марселя було пограбовано кілька магазинів в результаті демонстрації, організованої після оголошення уряду.

Розбивши вітрину відділення банку Caisse d’Epargne на вулиці Канеб’єр і обливши фарбою фасади кількох магазинів на цьому знаменитому проспекті, демонстранти розгромили щонайменше десяток інших магазинів у напрямку до вулиці Сен-Ферреоль, головної торгової вулиці Марселя.

У Ренні «численні вивіски були зруйновані в центрі міста і 26 пожеж були погашені силами SDIS», повідомила ввечері префектура Іль-і-Вілен, уточнивши, що «група з 300 рішуче налаштованих

ультрас» продовжувала «свої зловживання». Вісім осіб були заарештовані і взяті під варту.

На вулицях Ліона зібралося 1500 осіб, розкиданих по різних агресивних групах. Близько 21:30 на вулицях все ще залишалося від 200 до 300 людей. Загалом, за даними префектури Рони, після демонстрацій було заарештовано чотири людини.

Одна з груп протестувальників пошкодила вікна центральної ратуші. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Макс Показати IP 17 Березня 2023 10:43
З яких пір ультрас стали пенсіонерами ???
Факс до Макс Показати IP 17 Березня 2023 12:07
колись стануть всі пенсіонерами
Анарх Показати IP 17 Березня 2023 12:08
А де виступи всіх демократичних країн що у Франції бють і утискають демократію. Не встигли напевно після таких самих демонстрацій у Туреччині. Світ подвійних стандартів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus