USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Проти Кучми порушили карну справу

22 Березня 2011 09:29
Інтернет-видання "Українська правда" стверджує, що два не пов'язані між собою джерела з найвищих ешелонів влади підтвердили їм інформацію про порушення кримінальної справи проти другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

ПРо це інформує Інтерфакс-Україна .

"Очікується, що про це публічно повідомлять у вівторок на прес-конференції першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна", - пише в понеділок "Українська правда".

Крім того, деякі українські інтернет-видання повідомили, що Генпрокуратура направила розпорядження Держприкордонслужбі щодо заборони на виїзд Л.Кучми за кордон.

За інформацією низки ЗМІ, рішення про порушення кримінальної справи проти Л.Кучми "за підозрою в організації вбивства Георгія Гонгадзе" прийняв перший заступник генпрокурора Р.Кузьмін, крім того, з Л.Кучми взято підписку про невиїзд.

Як повідомлялося, в прес-службі Генеральної прокуратури України заявили, що не мають інформації про нібито порушення кримінальної справи стосовно президента України (1994-2005) Л.Кучми у зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

"У прес-службі інформації про це немає, ми нічого не можемо коментувати", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Представник інтересів удови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко сказала, що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію, оскільки офіційно про наявність такої постанови їй ніхто не повідомляв. "Не можу ні підтвердити, ні спростувати, оскільки офіційно мені ніхто про це не повідомляв", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Раніше в понеділок деякі інтернет-видання з посиланням на джерела, наближені до Генпрокуратури, повідомили, що це відомство порушило кримінальну справу проти Л.Кучми у справі про вбивство журналіста Г.Гонгадзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 22 Березня 2011 09:43
Завели справу для того, щоб Кучму виправдати. Мати Гонгадзе сама в нього просила пробачення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus