USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прикидався переселенцем: на Львівщині затримали російського агента, який збирав розвіддані для окупантів

2 Січня 2023 13:40
Контррозвідники Служби безпеки України затримали ще одного ворожого поплічника у ході багатоетапної спецоперації на заході України.

Ним виявився мешканець Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення передавав інформацію представнику терористичної організації. Про це інформують в СБУ.

Він збирав розвіддані про місця перебування та переміщення підрозділів Сил оборони України на Лиманському напрямку. А згодом зрадник перебрався на Львівщину, де продовжив розвідувально-підривну діяльність.

Читати ще: СБУ затримала у Києві російського агента, який прибув з Криму готувати диверсії

Під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів. Чоловік продовжив збір інформації для ворожої спецслужби.

Утім співробітники СБУ викрили поплічника ворога на спробах прихованого збору і передання відомостей через «зв’язкового» у лавах терористичних угруповань «днр».

Читати ще: СБУ викрила понад тисячу ворожих інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про війну в Україні

Під час оперативних заходів у зловмисника виявлено мобільний телефон із листуванням з ворогом.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за вчинений злочин.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Спецоперацію з викриття і затримання зловмисника проводили співробітники СБУ Львівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Галина Показати IP 3 Січня 2023 12:37
Таких як він сотні дехто й не прикидається. Не що давно в автобусі якийсь х** взагалі "возмущался" за зауваження за голосну розмову руським язиком типу "а что я даже не знали что на Украине разгаваривають на украинском я в Харькове и Києве Адессе бил везде па руски"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus