USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Приїзд прем'єра Іспанії до Барселони спричинив масові заворушення

21 Грудня 2018 22:30
Між прихильниками незалежності Каталонії від Іспанії та поліцією знову сталися сутички, інформує DW.

У п'ятницю, 21 грудня, радикально налаштовані прибічники відокремлення Каталонії від Іспанії намагалися заблокувати окремі вулиці Барселони та встрявали в сутички з правоохоронцями. Заворушення спричинило рішення прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса провести цього дня виїзне засідання іспанського уряду в Барселоні, передає інформагенція AFP.

Хоч сам Санчес пояснював своє рішення спробами зменшити напругу в цьому регіоні, однак такий крок призвів лише до протилежної реакції. За даними кореспондента AFP, учасники акції протесту жбурляли каміння та металеві предмети в поліцейських, котрі перегородили окремі вулиці міста.

Протестувальники намагалися також прорватися через кордон поліції поблизу місця, де засідав іспанський уряд. За даними агенції новин Reuters, під час заворушень поліція затримала 11 осіб.

Водночас у місті відбулися й мирні акції протесту. Приміром, кілька тисяч людей зібралися на акцію поблизу Французького вокзалу в Барселоні. Дехто з мітингарів тримав плакати з написами "сили окупантів - забирайтеся".

"Ефективний діалог"

Тим часом Санчес та лідер каталонського регіонального уряду Жоакім Торра виступили зі спільною заявою, в якій наголосили на важливості проведення "ефективного діалогу" з метою знайти рішення суперечки навколо подальшої долі Каталонії.

Серед рішень, ухвалених на виїзному засіданні уряду, було й рішення підвищити мінімальну заробітну плату на 22 відсотки.

Нагадаємо, Каталонія вважається одним з найбагатших регіонів Іспанії. У жовтні 2017 року тодішній уряд Каталонії оголосив незалежність від Іспанії після того, як Мадрид заборонив проведення референдуму щодо статусу Каталонії та відмовився визнавати його результати. Кілька тодішніх керівників регіонального каталонського уряду опинилися за ґратами через звинувачення "в заколоті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus