USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пиво в Україні прирівняють до горілки

20 Липня 2009 15:55
Розв’язати проблему підліткового алкоголізму в Україні може лише більш жорстке законодавче обмеження продажу пива і слабкоалкогольних напоїв, що включає віднесення цього виду продукції до алкогольних напоїв. Таку думку висловили депутати від БЮТ, Партії регіонів, НУ-НС і Блоку Литвина, – повідомляють «Волинські Новини».  
Зокрема, депутати висловилися на підтримку законопроекту про обмеження споживання і продажу слабкоалкогольних напоїв, внесеного ще наприкінці 2007 року, який готується до розгляду в другому читанні. Цей проект пропонує обмеження споживання і продажу слабкоалкогольних напоїв, пива, з метою поліпшення здоров’я нації.
На думку заступника голови фракції БЮТ Олега Білоруса, українці ще не зіткнулися зі справжніми наслідками пивного алкоголізму.
«У країнах, де пиво стало частиною національної культури, більше половини чоловіків – імпотенти, триває різкий демографічний спад. Україна не має традицій щоденного споживання пива. Пиво варили і пили лише на великі зимові свята. Згідно з класифікацією, пиво відносять до слабкоалкогольних напоїв, але все одно це алкоголь. Ми підтримуватимемо ухвалення законопроекту», – сказав пан Білорус.
Інший бютівець Дмитро Ветвицький вважає, що до алкогольних напоїв необхідно прирівняти не лише пиво, а й і слабкоалкогольні напої.
«Пиво і слабкоалкогольні напої на основі спирту нічим не відрізняються від алкогольних напоїв. Стакан спирту або кілька слабкоалкогольних напоїв однаково руйнує здоров’я людини. Настав час розв’язати цю проблему. Пивна індустрія від цього не руйнуватиметься. Я вважаю, таке рішення знайде підтримку в суспільстві», – вважає депутат.
На думку пана Ветвицького, другим етапом в боротьбі з пивним алкоголізмом в Україні мають стати скорочення точок розповсюдження пива і дозвіл його на продаж тільки у магазинах.
Третім етапом, за словами депутата, має стати введення відповідальності за розпиття пива і слабкоалкогольних напоїв на вулиці.
«У нас із стаканом горілки по вулиці поки ніхто не ходить. До того, як ввести систему штрафів, треба донести до людей, що пиво – це теж алкоголь», – вважає народний обранець.
Про необхідність введення обмежень на продаж пива заявив також народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич. «Я вважаю, що пиво – це алкогольний напій. До продажу пиво мають бути введені такі самі обмеження, що і на алкоголь. Особисто я голосуватиму, і наша фракція це підтримає», – заявив пан Шуфрич.
Як інформує сайт ТСН, у свою чергу, депутат від НУ-НС Оксана Білозір вважає необхідним введення морально-етичних норм споживання алкоголю в Україні. На її думку, продаж слабкоалкогольних напоїв в кіосках і відкритих місцях – «аморальні і деградаційні моменти, які в інших країнах світу недопустимі».
«Я – за обмеження місць продажу пива і за те, щоб слабкоалкогольні напої були прирівняні до алкогольних. Наша група («Єдиний Центр» – ред.) підтримуватиме цей законопроект – це стосується України і українців», – відзначила депутат.
Категоричну позицію щодо пива обіймає і народний депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький. «Я жорстко стою на тому, що пиво треба віднести до алкогольних напоїв. З урахуванням демографічної катастрофи, що насувається, споживання спиртних напоїв може бути дозволене не раніше від 21 року. Ми посідаємо перше місце у світі по дитячому пияцтву. Потрібно насісти на фрукти, овочі, однак не на пиво», – вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus