USD 39.76 40.10
  • USD 39.76 40.10
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ракетна атака по Умані: відомо про 17 загиблих, деякі тіла неможливо упізнати. Відео

28 Квітня 2023 15:11
Зранку 28 квітня під час чергової російської атаки ракета влучила в житловий будинок в Умані Черкаської області, знищивши практично увесь під’їзд. Там триває розбір завлів.

Як повідомили в ДСНС України, станом на 14:00 загинуло 16 осіб (з них 3 дитини). Ще 18 осіб отримали поранення, із них 9 залишаються госпіталізовані. З-під завалів врятували 17 осіб (з них 3 дитини). Також рятувальники дістали один фрагмент тіла.

Близько 14:40 рятувальники дістали з-під завалів ще одного загиблого. Таким чином кількість жертв зросла до 17.
За попередніми даними МВС, у під’їзді проживало 109 осіб у 46 квартирах, серед яких 27 повністю було знищено. Розбір завалів може зайняти одну добу.
Серед загиблих – троє дітей. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що двом із них було по 10 років.
На трагедію відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу.

«Кожна така атака, кожне зло проти нашої країни і людей наближає державу-терориста лише до провалу й покарання, а не навпаки, як вони думають. Ми не забудемо жоден злочин, не дамо жодному окупанту уникнути відповідальності», – написав Зеленський.
Нагадаємо, під час ранкової повітряної атаки російських окупантів 28 квітня українські сили протиповітряної оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555, а також два дрони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus