USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ранкова ракетна атака: у Львові, Запоріжжі, на Полтавщині та Хмельниччині – прильоти

15 Лютого 2024 08:27
У ніч на 15 лютого в Росії з аеродрому Оленья, що у Мурманській області, злетіло кілька бомбардувальників Ту-95мс. Згодом окупанти запустили ракети, по всій Україні оголошували повітряну тривогу.

Вранці 15 лютого у Львові під час ракетного удару зафіксовано влучання по місту, окупанти поцілили в інфраструктурний об’єкт. Про це повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею повибивало вікна.

Повідомлень про потерпілих поки немає.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що вулицю Наукову у Львові тимчасово перекрили для руху транспорту.
Садовий пізніше додав, що, за попередньою інформацією, на Львівщину летіло понад 10 ракет.

«ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж маємо одне влучання в об’єкт інфраструктури. Вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках на вулиці Науковій, також зачепило школу. На місці працюють оперативні служби. Встановлюємо наслідки атаки», – написав він.

У Хмельницькій області, за повідомленням ОДА, внаслідок російської ракетної атаки є пошкодження цивільних об’єктів. Інформація про постраждалих станом на цей час не надходила.

У Запоріжжі є влучання в об'єкт інфраструктури. Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що одну людину поранено, інформацію щодо інших постраждалих уточнюють.

Пізніше в. о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив про чотирьох постраждалих.
Наразі відомо, що ушкоджень зазнали багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення обʼєкта торгівлі (вибито вікна, пошкоджено покрівлі). На місцях вже працюють відповідні служби.

Усі ракети, які російські окупанти запустили по Києву вночі 15 лютого, вдалося знищити, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

«Черговий ракетний удар по Україні. Удар − комбінований. Зокрема ракети різного типу ворог спрямував і на Київ. Вони заходили на місто з різних напрямків. Повітряна тривога в столиці тривала понад дві години. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі ракети, які летіли на Київ, було знищено», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За попередніми даними, у столиці минулося без жертв та руйнувань.

«Система життєзабезпечення міста працює в штатному режимі. Дякуємо воїнам ППО за відмінну роботу», − підсумував Попко.

На Полтавщині ворожі ракети поцілили по складському приміщенню в Миргородському районі, у результаті чого спалахнула пожежа на площі 100 кв. м.

Про це повідомив голова ОВА Філіп Пронін.

Минулося без жертв та постраждалих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus