USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рання діагностика новоутворень в Україні буде безкоштовною

26 Грудня 2019 20:15
Дослідження для ранньої діагностики новоутворень – мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія – визначено пріоритетними послугами та будуть безоплатними для українців. Національна служба здоров’я України оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом, пише УНІАН з посиланням на пресслужбу НСЗУ.

«Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень – мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія – визначено пріоритетними послугами та будуть безоплатними для українців. На це у програмі медичних гарантій, що у повному обсязі запрацюють у 2020 році, виділено близько 1 мільярда гривень», – йдеться у повідомленні.

У НСЗУ уточнили, що на інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень слід обов’язково мати направлення від сімейного лікаря або іншого лікуючого лікаря.

"Підставою для проведення безоплатних інструментальних досліджень є й вік пацієнта. Мамографія призначається жінці від 40 років та старше, гістероскопія – від 50 років та старше. Езофагогастродуоденоскопія, цистоскопія, бронхоскопія для пацієнтів від 50 років і старше, колоноскопія – від 40 років і старше. Ендоскопія буде кількох видів, зокрема, діагностична, з забором аналізу біопсії та з лікувальною маніпуляцією. Гістологічні обстеження теж входять у вартість, тобто будуть безоплатними для пацієнта. Усі обстеження будуть проводитися із дотриманням стандартів знеболення",- пояснили в НСЗУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus