USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Регіональному розвитку Волині сприятиме Угода

5 Липня 2008 10:26
4 липня у приміщенні Волинської облдержадміністрації відбувся семінар-навчання з підготовки проекту Угоди про регіональний розвиток області, котру планують укласти між Кабінетом Міністрів та Волинською обласною радою, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Відкрив захід волинський губернатор Микола Романюк. За його словами, укладення подібної угоди між урядом та облрадою вже пройшло у Донецькій області і перебуває на стадії завершення на Львівщині. Керівництво Волині планує підготувати і підписати таку угоду протягом року.
 
Як зазначив заступник голови облради Волині Борис Загрева, Угода щодо регіонального розвитку сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону, розвитку поліських районів, які наразі є депресивними, розбудові інфраструктури та транскордонних зв’язків області. За його словами, в документі планується проведення низки заходів із реструктуризації вугільної галузі, вдосконалення транспортної мережі та впровадження енергозберігаючих технологій на Волині. Документ розрахований на середньостроковий термін (5 років).
 
У своїх виступах Олена Нижник, директор профільного Департаменту мінекономіки, Віктор Мамошин, начальник головного управління економіки Донецької ОДА та Світлана Пухир, заступник начальника головного управління економіки Львівської ОДА детально розповіли про значення, особливості процесу розробки Угоди та її можливий зміст.
 
Під час семінару-навчання Микола Романюк і Борис Загрева вручили першому заступнику мінекономіки Сергію Романюку лист, згідно з яким керівництво області ініціює підписання відповідної Угоди щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів та Волинською обласною радою.
 
Довідково:
 Участь у семінарі взяли перший заступник міністра економіки України Сергій Романюк, голова Волинської ОДА Микола Романюк разом зі своїми заступниками, заступник голови Волинської облради Борис Загрева, представники облдержадміністрацій із Донецька, Львова, Чернігова, Тернополя та Рівного, керівники волинських районів, міст та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus