USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Регіони» очолить Азаров. Але тільки як «охоронець престолу»

16 Квітня 2010 11:11
Новим головою Партії регіонів, швидше за все, стане прем'єр-міністр Микола Азаров.
За інформацією Української правди, що посилається на газету "Комерсант-Україна", на з'їзді партії, який відбудеться 24 квітня, на розгляд делегатів буде внесена лише його кандидатура.
Принаймні, опитані виданням члени Партії регіонів говорять, що на сьогодні інших кандидатів на посаду голови партії немає.
"Якщо ми декларуємо стабільність у країні, то як партія влади повинні організувати стабільність усередині своїх лав. Тому жодних проривних альтернативних кандидатур не буде", - заявив народний депутат Олександр Чорноморов.
Утім, прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко прокоментував це так: "Велике спасибі однопартійцям за довіру і за те, що вони бачать на цій посаді лише Миколу Азарова, але їм ще потрібно внести його кандидатуру (на розгляд з'їзду), а йому - погодитися".
За словами Лук'яненка, на сьогодні суміщати обов'язки голови Партії регіонів і прем'єр-міністра Азарову "складно, але вдається".
"Він доручив організувати роботу з підготовки до з'їзду, знаходить час для того, щоб заслуховувати інформацію і доповіді тих, хто здійснює цю підготовку, і вона проходить за планом, без зривів", - зазначив прес-секретар прем'єра.
Утім, президент Віктор Янукович із партії не вийде й отримає у ній формальну посаду, імовірніше всього - почесного голови партії. Хоча, можливо, ця посада буде названа інакше - як зазначив член ПР, "щоб не було аналогій із попереднім президентом" (Віктор Ющенко, будучи главою держави, був почесним головою партії "Наша Україна").
Заступник голови адміністрації президента і голови ПР Ганна Герман не сумнівається, що при кожному голові Партії регіонів лідером партії буде Янукович.
"У нас стільки яскравих людей у партії, що як мінімум чоловік двадцять легко можуть претендувати на керівництво. Але всі чудово розуміють, що, кого б не обрали, справжнім лідером - за фактом, а не формально - залишиться Віктор Федорович (Янукович)", - заявила вона.
На думку політолога Володимира Фесенка, вибір кандидатури Азарова на посаду голови партії обумовлений тим, що в ПР він є "уособленням ідеального балансу інтересів" - не належить до жодної з конкуруючих груп, які існують усередині партії, і разом із тим не є самостійним центром впливу.
"Він не буде лідером партії, він буде охоронцем престолу. Буде створена така ж ситуація, як і в Кабміні, коли головна людина, яка реально керує урядом, - Віктор Янукович, а Азаров просто від його імені здійснює керівництво", - вважає Фесенко.
Як відомо, Азаров вже обіймав посаду голови Партії регіонів - із березня 2001 до січня 2002 року. З 1 березня цього року він тимчасово виконує обов'язки голови ПР, оскільки лідер "регіоналів" Янукович обійняв посаду президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus