USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

Резніков розповів, яка вартість наданої Україні військової допомоги від початку повномасштабного вторгнення

5 Вересня 2023 19:31
Після початку повномасштабного вторгнення рф Україна отримала військову допомогу на суму близько 100 млрд доларів.

Про це повідомив ексміністр Олексій Резніков, відставку якого з посади глави Міноборони України сьогодні схвалив парламент, пише УНН.

«Після 24 лютого найгостріша проблема, яку довелося вирішувати – це зброя. За оцінкою Генерального Штабу, ресурсів Сил оборони мало вистачити на 2-2,5 місяці інтенсивних боїв. Після цього наша армія фізично закінчилася б. Ми добували все, що було можливо і неможливо», – заявив Резніков.

За його словами, за 18 місяців для Сил оборони придбано, виготовлено на замовлення Міноборони та отримано у якості міжнародної технічної допомоги:

Понад 7 млн артилерійських снарядів, мін, пострілів до танків та РСЗВ.

Понад 4,5 тис. артилерійських систем і мінометів.

Близько 3,5 тис. систем, які захищають наше небо – від ПЗРК до Patriot.

Понад 6,5 тис. танків, бронетехніки і бронемашин.

Понад 2 тис. вантажівок.

Велику кількість стрілецької зброї, радарів, інженерної техніки, різних типів ракет, гелікоптерів, евакуаційних машин та багато іншого.

Також підготовку за кордоном пройшли понад 70 тис. українських воїнів. Зараз українські пілоти, інженери і техніки опановують сучасні західні літаки.

Читати ще: У Міноборони назвали, скільки людей в Україні є учасниками бойових дій

«Станом на сьогодні Україна отримала фізично чи у вигляді зобов’язань воєнної допомоги на суму близько $100 млрд.», – зазначив Резніков.

З його слів, за надання Силам оборони танків, Україна боролася рік. А за касетні боєприпаси – від офіційного звернення Міноборони до поставки в Україну минуло 9 місяців.

Як зазначив Резніков, за півроку Україна не тільки забезпечила армію, але й створила резерв у 200 тис. бронежилетів та понад 120 тис. шоломів. Також було поставлено, зокрема, понад 1,2 млн комплектів зимової форми і 2,5 млн літньої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 5 Вересня 2023 19:54
Хай краще розкаже скільки грошей вкрали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus