USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Рідкісну поштову марку з помилкою продали за $2 млн. Що з нею не так

17 Листопада 2023 23:22
У Сполучених Штатах на філателістичному аукціоні 8 листопада продали рідкісну марку 1918 року з друкарською помилкою. Її купив колекціонер за 2 мільйони доларів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Датована 1918 роком, марка відома як «Перевернута Дженні». Тоді на честь старту регулярної авіапошти вирішили надрукувати спеціальні марки. Проте через помилку літаки Curtiss JN-4 були намальовані догори ногами. Виявивши казус, марки припинили розповсюджувати, але аркуш зі 100 наклейками для листів був проданий громадськості.

За останні роки ці 100 «Перевернуті Дженні» стали найвідомішими. Їх шукали по всьому світу затяті колекціонери. До слова, марка настільки відома, що її показали в одному з епізодів «Сімпсонів» 1993 року.

Читати ще: Картину українського художника Івана Марчука продали на Sotheby's за 76 тисяч євро

Днями у Нью-Йорку щасливим власником однієї з них став 76-річний Чарльз Гак. Він заплатив за неї понад 2 млн доларів. Чоловік розповів, що з дитинства почав збирати колекцію.

Але це не перша «Перевернута Дженні», яка є у нього. На початку 2000-х, на тлі успішної кар’єри в галузі розвитку нерухомості та інвестицій, Чарльз купив одну з марок на аукціоні. Тоді він витратив близько 300 000 доларів. 2007 року Гак став власником іншої, якіснішої марки, за яку віддав майже мільйон доларів. Це була 57-ма марка зі 100, надрукована на оригінальному аркуші.

Чоловік сказав, що він не зовсім впевнений, що робитиме з останньою покупкою, але знає, що продовжить вікову традицію захищати її від світла та зберігати від негоди. Він зазначив, що, ймовірно, зберігатиме марку в сейфі у себе вдома в Нью-Йорку, час від часу демонструючи її відвідувачам, яким цікаво заглянути в минуле.

«Це найкращий твір найвідомішої американської ікони філателії. І це частина американської історії», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus