USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Роботу у Польщі знайшли 80 тисяч українських біженців

28 Квітня 2022 04:11
До Польщі з початку повномасштабної російської агресії виїхали приблизно 3 мільйони українців. З них 77 тисяч влаштувалися на роботу.

Про це розповіла директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда, повідомляє 24 канал.

«Із 77 тисяч приблизно 47,5% працюють в промислових галузях. Тобто це працівники на різних підприємствах. 10,3% працюють у сфері послуг. 8,5% працюють в офісних сферах, ще 4% – як спеціалісти в вузьких сферах», – розповіла Джоболда.

За словами експертки, один-два тижні тому для жінок було менше робочих місць. Зараз ситуація змінюється.

Вона додала, що була тенденція виїзду на свята, але більшість з тих, хто приїхав у воєнний час і почав працювати, залишається на своїх робочих місцях. Джоболда розповіла, що приблизно 15%– 20% людей кидають роботу й повертаються до України. Проте, за її словами, це не така велика цифра.

«Більшість українців, які приїхали до Польщі, перебувають на забезпеченні. Вони отримали дотації від польської влади, також є безплатні центри, де можна проживати, й частина цих людей не йде на роботу, бо їм достатньо тих коштів, які вони отримують, щоб прожити тут якийсь період», – розповіла Джоболда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus