USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Росія платить за поширення пропаганди у Болгарії 2 тис. євро щомісяця, – ЗМІ

4 Липня 2022 13:49
Болгарські спецслужби встановили, що Росія платить близько 2 000 євро на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення своєї пропаганди в країні.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Euroactiv.

Прессекретарка уряду і голова канцелярії прем’єр-міністра Болгарії Олена Бориславова пояснила, що Росія платила гроші за формування громадської думки різним публічним особам.

Так, Кремль платить за пропаганду болгарським політикам, відомим журналістам, аналітикам, політологам та іншим особам, які фігурують у державних ЗМІ. На емоціях Бориславова потролила людей, які поширюють російську пропаганду безкоштовно.

«Усім вам, хто безкоштовно плює на ЄС та НАТО, а також підтримує дії Путіна в Україні, знайте, ви облажалися. Тим, хто надихає вас на це, платять. Щомісяця», – сказала вона.

За її словами, деякі оратори звикли вводити публіку в оману і грати на страхах, а іноземні інтереси маскують під національні інтереси.


На російську пропаганду клюють навіть світові ЗМІ

Нещодавно інформаційна агенція AFP назвала російських військових, які наразі воюють проти України, «українськими сепаратистами». Так, видання послалося на російських пропагандистів й заявило, що на сході, зокрема у Лисичанську, воюють українські сепаратисти.

Речник Міністерства закордонних справ України назвав дописи ЗМІ порушенням, оскільки це підігрування російській пропаганді. З повідомлення журналістів випливає, начебто в Україні внутрішній конфлікт і вона воює сама з собою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 4 Липня 2022 19:01
і усе коту під хвіст

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus