USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія вийшла із «зернової угоди» нібито через вибухи у Севастополі

29 Жовтня 2022 18:43
Росія заявила, що зупиняє участь у реалізації «зернової угоди» нібито через «теракт» у Севастопольській бухті в суботу вранці.

Про це заявило міністерство оборони Росії у суботу, пише «Європейська правда».

Зокрема, у міноборони РФ підкреслили, що причиною виходу з угоди є «теракт», здійснений «київським режимом» нібито за участю фахівців Великої Британії. Ціллю «теракту» нібито були кораблі Чорноморського Флоту та цивільні судна.

Читати ще: БПЛА в Севастополі вдарили по кораблям Чорноморського флоту РФ, – ЗМІ

Представник міноборони РФ Ігор Конашенков раніше в суботу заявив, що ціллю атаки стали кораблі Чорноморського флоту, які були задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Конашенков також звинуватив військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито «терактів» на трубопроводах «Північний потік-1» і «Північний потік-2».

Він заявив, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до «нападу» на Севастополь у суботу вранці, і що нібито ці британські військові перебувають в українському Очакові.

Міноборони Британії назвало звинувачення РФ вигадками епічного масштабу.

Варто зазначити, що дія «зернової угоди» повинна була завершитись у листопаді, і Росія погрожувала вийти з угоди, якщо не будуть виконані її вимоги.

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав країни світу чинити тиск на Москву, щоб запобігти спробам заблокувати продовження дії зернового коридору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus