USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Росіяни майже всюди перейшли у позиційну оборону, загрози захоплення Вугледара немає, – Буданов

24 Квітня 2023 12:19
Росіяни на території України перейшли в позиційну оборону, і єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби наступу, – це Бахмут, а також спроба охопити з півночі Авдіївку та локальні бойові дії в Мар’їнці.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

«Вони повністю перейшли всюди в позиційну оборону. Єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби, – це спроба в місті Бахмут, це спроба охопити з півночі місто Авдіївка, локальні бойові дії в місті Мар’їнка. І в Авдіївці, і в Мар’їнці ідентична тактика, як і в Бахмуті – просто намагання стерти населений пункт з лиця землі, як то кажуть», – заявив він.

Буданов уточнив, що Бахмут – це єдине місце для росіян, де вони величезними втратами мають певний тактичний успіх.

«І на фоні відсутності успіхів будь-де в іншому місці вони стоять перед проблемою, що навіть своєму «оболваненому» суспільству треба щось показати, якусь перемогу. Це єдине місце, де в них хоч щось вдається. Крім того, туди додається те, що свого часу Пригожин заявив, що він Бахмут візьме. Він би вже і радий спетляти з того, але не може. Тобто тут просто все зійшлося», – сказав глава ГУР.

Окремо він зазначив, що великої загрози захоплення Вугледара немає.

Відповідаючи на запитання, чи є у нього причини вважати, що росіяни зараз готуються активізувати або розпочати наступальні операції на якійсь іншій ділянці фронту, керівник Головного управління розвідки поінформував, що росіяни цього не планують.

Як повідомлялося, 22 квітня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що російські еліти шукають контакти із Україною для отримання гарантій безпеки після поразки рф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus