USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни скасовують уроки української мови та історії у школах під окупацією

17 Березня 2022 02:03
На території Донецької та Луганської областей росіяни скасовують у школах під окупацією дисципліни, як-от «українська мова», «українська література» та «історія України».

Про це заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кременя у Фейсбуці.

Він також підкреслив, що окупанти цілеспрямовано продовжують обстріл українських телевізійних веж з метою припинення трансляції українських мовників, захоплюють телецентри для подальшого запуску російського телебачення.

«Оскаженілі російські душогуби, здійснюючи геноцид проти громадян України, намагаються влаштувати дітям ще й мовний лінгвоцид. Ці та інші звірства, обрані путінськими терористами, – прямий шлях до Гааги. Там на них зачекалися!» – заявив він.

Читати ще: Що буде з зарплатами вчителів та стипендіями під час війни

Уповноважений просить міжнародні правозахисні організації рішуче фіксувати й реагувати на всі злочини, що відбуваються в Україні.

Як повідомляли, Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє Раді національної безпеки і оборони України визнавати захоплені російськими військами території тимчасово окупованими. Ухвалений документ передбачає, що тимчасово, в період воєнного стану, РНБО матиме повноваження визнавати окремі тимчасово утримувані російськими військами території України як тимчасово окуповані (а відповідно і деокупованими після їх звільнення).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus