USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розпочалася реєстрація вчителів на сертифікацію-2021: які документи необхідно подати

18 Січня 2021 13:46
Реєстрація вчителів початкових класів на сертифікацію у 2021 році розпочалася 18 січня та триватиме до 27 січня.

Як зареєструватися та які документи має подати вчитель – у матеріалі 24 каналу.

Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що реєстрація триватиме до 31 січня (включно), але основний етап реєстрації проходить з 18 до 27 січня, а додатковий етап реєстрації пройде з 28 по 31 січня.

Як зареєструватися на реєстрацію

Вчитель має заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу на сайті УЦОЯО у рубриці «Сертифікація педагогічних працівників». Його можна знайти тут.

Також до заяви варто додати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Які документи треба подати

Оформлену реєстраційну картку-заяву;

Копію паспорта громадянина України (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по-батькові), а в разі його відсутності – іншого документа, що посвідчує особу вчителя;

Довідку із закладу освіти;

Копію одного з таких документів:

– довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізособи – платника податків, або картки фізичної особи – платника податків, або сторінки паспорта, де відмічено дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Зазначимо, що на копіях документів необхідно написати Згідно з оригіналом (без лапок), поставити підпис, зазначити ініціали та прізвище й дату засвідчення копії.

Пакет документів варто надіслати рекомендованим поштою до відповідного регіонального центру за посиланням.

Що відомо про сетрифікацію вчителів у 2021

У 2021 році в сертифікації зможуть взяти участь близько двох тисяч учителів початкових класів. Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримують 20% надбавки до зарплати.

Що таке сертифікація вчителів?

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Її мета – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями.

Передбачається, що з розвитком реформи Нової української школи сертифікація зовсім замінить атестацію педагогів. До того ж, вчителі беруть участь у сертифікації добровільно і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним:

- незалежного тестування учасників сертифікації;

- самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;

- вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Так, у 2020 році було зареєстровано 1 591 учасник серед вчителів початкових класів. Незалежне тестування (1-й етап) пройшли – 1 045 осіб, експертне оцінювання (2-й етап) – 1 040, вивчення досвіду (третій етап) – 902 вчителя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вчитель Показати IP 18 Січня 2021 15:18
Яка сертифікація .Хто навчив вчителів , хто методичну допомогу надав, скільки коштів на це було виділено , хто запитав як себе почувають вчителі , чи вони здорові і кому це все потрібно...Країна перевіряючих людей з часів Сталіна. Пир во время чумы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus