USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розумні абітурієнти отримали гарбуза від держави

22 Липня 2009 18:18
Представники Всеукраїнської студентської ради занепокоєні ситуацією, що відбувається навколо прийому на навчання за державні кошти пільгових категорій абітурієнтів, які мають право на позаконкурсний вступ до ВНЗ. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Всеукраїнська студентська рада наголошує, що першочерговим завданням ЗНО є виявлення інтелектуального потенціалу держави і надання таким дітям можливості розвиватися і здобувати якісну освіту в кращих ВНЗ. «Зараз це є неможливим і відповідно повністю зводить нанівець цю реформу освіти», – підкреслила керівник Секретаріату Всеукраїнської студентської ради Наталя Якуніна.
 
Вона зазначила, що «розумні абітурієнти отримали гарбуза від нашої держави». «Вони ретельно готувалися, здобули високі бали за сертифікати. А врешті-решт можуть так і не отримати студентський квиток омріяного вишу, бо хтось зробив собі «липову» довідку. Це волаюча несправедливість», –  зазначила пані Якуніна.
 
Керівник Секретаріату також підкреслила, що держава безперечно має підтримувати тих, хто дійсно цього потребує, але при цьому не позбавляючи талановитих та розумних дітей можливості безкоштовно здобути вищу освіту.
 
Щодо стосується додаткових бюджетних місць для пільговиків, то студенти мають сумніви щодо реалізації такої схеми. «Обсяги державного замовлення вже давно затверджені і в них ці витрати не передбачені. Звідки візьмуться гроші – невідомо», – зазначив член Секретаріату Всеукраїнської студентської ради з соціального захисту студентів Євген Лапенко.
 
Крім того він наголосив, що згідно з Конституцією всі мають право на рівний доступ до вищої освіти незалежно від стану здоров’я. «Безперечно наша держава зараз турбується про пільговиків, але таким чином просто дискримінує всіх інших», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus