USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рицарі «Святого Граалю» попрощалися з Луцьким замком

29 Вересня 2008 18:03
Через відсутність підтримки та постійні утиски керівництва історико-культурного заповідника «Старе місто», історичний клуб реконструкції «Святий Грааль» покинув стіни Луцького замку та підшукує нове місце для продовження діяльності. Про це 29 вересня репортеру «Волинських Новин» розповів керівник клубу Віктор Іщук.
Діяльність клубу «Святий Грааль» у Луцькому замку продовжувалася близько п’яти років. За словами пана Іщука, за роки, що рицарі тренувалися у замку, вони не отримували суттєвої підтримки від керівництва заповідника. У більшості випадків, постійно робилися певні негативні кроки в бік клубів, щодо напрямку їх розвитку та бажання показати «як правильно жити».
Як зазначив керівник «Святого Граалю», до них ставили набагато більше вимог, ніж надавали підтримки. Рицарі повинні були в будь-яку(!) погоду стояти біля воріт замку і зустрічати гостей та відвідувачів пам’ятки архітектури. «Директор заповідника, Тарас Рабан ставився до нас як до худоби, оскільки сам вирішував, що і як правильно робити, кого і куди приймати чи викреслювати. І це стосувалося не тільки лише одного клубу, а всіх загалом», – наголосив пан Іщук.
За словами сера Ґалахада (титульне звання керівника клубу «Святий Грааль»), у свій час, рицарі провели естетичне оформлення приміщень Стирової вежі, де вони знайшли прихисток. Однак пан Рабан вирішив, що все це він зробив сам. Також, коли молодь приходила знайомитися та долучатися до історичної реконструкції, він вирішував, кого, куди і коли записувати. А поки люди очікували рішення, за вхід вони платили постійно.
На запитання, чи вважали за потрібне інші луцькі клуби реконструкції долучитися до протесту, пан Іщук сказав, що ніхто нікого не примушував. «Кожен має свій вибір. Однак проблема спільна, як би виникла у всіх одна думка, то була б можливість поставити начальство перед фактом, і боротися за свій статус», – наголосив сер Ґалахад.
На запитання, як саме впливає дирекція на справи клубів реконструкції, пан Рабан, у свою чергу відповів, що кожен клуб має право обирати бути йому в замку чи ні. Він сказав, що ніякого впливу не має і ніхто за рицарів нічого не вирішує. Стосовно допомоги, то директор заповідника наголосив, що по можливості вона пропонується і надається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 30 Вересня 2008 09:16
У мене дуже багато знайомих з клубу "Святий Грааль" і дуже шкода, що вони покинули замок і допоміг у цьому "пан" Рабан. Що це за замок без рицарів?
Лицар Показати IP 30 Вересня 2008 09:30
Тече річка бистра, в ній [вирізано -цензура] кров. Рабана ми били, будем бити знов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus